Preturile petrolului cresc cu peste 2 dolari din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Joi, 19 Iulie 2012, ora 22:09
1192 citiri
Preturile petrolului cresc cu peste 2 dolari din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Preturile petrolului au crescut joi cu peste 2 dolari din cauza temerilor in crestere legate de tensiunile din Orientul Mijlociu, acestea putand destabiliza regiunea si perturba livrarile de titei, care reprezinta circa 30% din productia mondiala.

Cotatiile au urcat cu pana la 2,3% dupa ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a atribuit atentatul din Bulgaria asupra unui autocar cu turisti israelieni organizatiei libaneze Hezbollah, sustinuta de Iran, transmite Bloomberg.

In Siria, fortele guvernamentale au atacat rebeii din Damasc, dupa o explozie care a ucis mai multi oficiali.

"Oamenii sunt ingrijorati in legatura cu ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu, iar acest fapt creste pretul petrolului", a declarat Jason Schenker, presedintele firmei de consultanta Prestige Economics din Austin, Texas.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este in crestere cu 2,08 dolari, respectiv cu 2%, la 107,24 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in urcare cu 1,94 dolari, respectiv cu 2,2%, la 91,81 dolari pe baril, dupa ce a atins 91,94 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel inregistrat in timpul tranzactiilor dupa 29 mai.

Petrolul american a fost tranzactionat in crestere in ultimele sapte zile, aceasta fiind cea mai lunga cursa ascendenta dupa 24 februarie. De la inceputul acestui an, pretul este in scadere cu 7,1%.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pret petrol tensiuni Orient, #crestere pret petrol , #petrol