Productie record de petrol in SUA, datorita zacamintelor de sist

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 13:03
2612 citiri
Productie record de petrol in SUA, datorita zacamintelor de sist
Foto: Bloomberg

Productia de petrol din Statele Unite a atins, saptamana trecuta, cel mai mare nivel din 1992, datorita explotarii zacamintelor de sist.

Potrivit Bloomberg, noile tehnici de foraj, precum fracturarea hidraulica a zacamintelor de sist, au dus la cresterea productiei de petrol interna a SUA cu 1,8% in intervalul 1-5 iulie, la 7,4 milioane barili pe zi.

Acest nivel nu a mai fost atins din ianuarie 1992, potrivit datelor prezentate de Administratia pentru Informatii in domeniul Energiei.

In plus, cresterea productiei din Dakota de Nord si Texas a dus la avansul exporturilor de produse petroliere, lucru ce a facut din SUA lider in acest domeniu.

Exploatarea la scara larga a zacamintelor de sist din SUA a determinat scaderea influentei Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), desi cererea continua sa creasca la nivel mondial.

Statele Unite si-au asigurat din productia interna 89% din necesarul de energie in luna martie, cel mai bun rezultat din aprile 1986, potrivit datelor Administratiei pentru Informatii in Energie.

Importul net de petrol si produse petroliere va cobori pana anul viitor la 5,7 milioane barili pe zi, fata de 12,5 milioane in 2005, estimeaza agentia.

Productia de petrol a SUA se va plasa in acest an la 7,31 milioane barili pe zi si va creste in 2014 la 8,09 milioane barili pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#productie record petrol SUA, #productie petrol SUA, #petrol SUA zacaminte sist, #petrol SUA , #petrol
Comentarii
Poza giselllo
giselllo
rank 3
Poza grob
grob
rank 5
Nu stiam de ce creste pretul benzinei la pompa! Acu' sunt lamurit!