Ziare.com

ANAF a colectat bani doar pe hartie: Ce face statul cu ei?

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 23:17

   

ANAF a colectat bani doar pe hartie: Ce face statul cu ei?
anii colectati de ANAF in ultimele 60 de zile, in valoare de 1% din PIB, nu sunt inca reali, palpabili, ci doar sume ipotetice, puse pe hartie, spun specialistii intervievati de Business24.

Fostul sef al Agentiei Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a avut ca misiune colectarea unei sume de doua miliarde de euro, adica 1,5% din PIB, in doua luni. Noul sef ANAF are aceeasi misiune.

Banii colectati de ANAF in ultimele doua luni ar putea merge fie spre acoperirea deficitului bugetar, fie catre alte zone, precum salariile bugetarilor care vor fi majorate in aceasta vara. Dar banii nu fost confirmati inca.

"Ministrul Finantelor trebuie sa confirme aceste sume. Aceste sume, care sunt constatate, pot sau nu sa ajunga la Trezoreria statului. Aceste sume sunt ipotetice, ele fiind contestate in instantele de judecata, si dureaza ani de zile pana devine suma certa, lichida", a declarat pentru Business24 economistul Ionel Blanculescu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

El adauga ca Ministerul Finantelor trebuie sa confirme pentru perioada 17 februarie - 17 aprilie (timpul scurs de la cererea facuta de premier, pana la expirarea termenului oferit) sume suplimentara fata de cele estimate.

Citeste mai multe despre ANAF a colectat bani doar pe hartie: Ce face statul cu ei? pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Haos total

Daca inteleg eu bine, acesti bani exista doar pe hartie. Ei ar putea ajunge la buget pentru a finanta deficitul, dar doar ipotetic, pentru ca va fi doar pe hartie, ori ar putea servi la marirea salariilor bugetarilor (care nu e o marire, nici macar o aliniere a lor la nivelul dinainte de ''marea taiere''), insa tot pe hartie pentru ca banii nu exista in realitate. E foarte clar! Toata lumea s-a linistit acum! Ma tem insa ca doar pe hartie...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor