Ziare.com

Economia subterana din Italia, egala cu PIB-ul insumat al Romaniei, Finlandei, Portugaliei si Ungariei

Vineri, 30 Martie 2012, ora 07:12

   

Economia subterana din Italia, egala cu PIB-ul insumat al Romaniei, Finlandei, Portugaliei si Ungariei
Economia subterana din Italia, incluzand munca la negru, activitatile Mafiei sau inchirierea de proprietati fara plata taxelor, a reprezentat anul trecut 35% PIB-ul tarii, circa 540 miliarde de euro, sau PIB-ul insumat al Romaniei, Finlandei, Portugaliei si Ungariei, arata un studiu.

"In Italia, economia subterana este suma PIB-urilor Finlandei, Portugaliei, Romaniei si Ungariei", potrivit institutului italian Eurispes.

In 2010, economia ilegala din Italia a totalizat circa 529 miliarde de euro.

Potrivit Eurispes, cifrele sunt calculate pe baza datelor furnizate de garda financiara din Italia.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Italia a recuperat anul trecut 12,7 miliarde de euro de la evazionistii fiscali, cu 15,5% mai mult fata de anul anterior, au anuntat autoritatile de la Roma.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2196 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca este o

Greseala toate aceste tari mentionate nu au PIB,deci totul este o confuzie regretabila.Italia,este tara soarelui, a bunii dispozitii,o masa buna,udata de un vin bun,unde este problema...de ce sa fim ca Americanii care muncesc ca scavii sa plateasca impozite,sa aiba o asigurare medicala,o pensie...Europa ramine socialista,este loc pt toata lumea,unde e problema.Nimeni nu zice nimic de 5 miloane care si-au pierdut casele,in USA ca de ea, e vorba....Italianu ramine ca si Francezu...un bon vivant,sau mai pe Romaneste...isi traieste viata,din plin.Cred ca noi Romanii ar trebui sa invatam de la ei,sa ne traim,ce avem,sa fim mai distanti de problemele de politica,hoteli de fiecare zi...si restu...hai o zi buna...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor