Ziare.com

O regiune din Romania, la polul saraciei din Uniunea Europeana

de Florin Necula
Joi, 27 Februarie 2014, ora 23:25

   

O regiune din Romania, la polul saraciei din Uniunea Europeana
O regiune din Romania se afla printre cele mai sarace din Uniunea Europeana, din punct de vedere al PIB pe cap de locuitor, la aproape un sfert din media UE. La polul opus se afla Londra, de peste trei ori media celor 28 de state membre.

PIB pe cap de locuitor in anul 2011, in ce priveste standardele puterii de cumparare pentru cele 272 de regiuni din cele 28 de tari membre UE, era de 29 la suta din medie, pentru regiunile Nord-Est din Romania si Severozapaden, din Bulgaria, arata Europolitics, citand date publicate de Eurostat.

De altfel, ultimele opt regiuni din UE in privinta PIB pe cap de locuitor erau toate din Bulgaria si Romania, cele doua regiuni fiind urmate de inca doua din Bulgaria, cu un PIB de 31, respectiv 32 la suta din media UE.

Printre cele 75 de regiuni cu un PIB de sub 75 la suta din cel de la nivelul Uniunii Europene, 15 se afla in Polonia, 9 in Grecia, cate 7 in Cehia si Romania, 6 in Hungaria, cate 5 in Bulgaria si Italia, cate 4 in Portugalia si Marea Britanie, 3 in Slovacia, cate doua in Spania, Franta (ambele in teritorii din afara continentului) si Croatia, una in Slovenia, precum si tarile Estonia, Letonia si Lituania, luate fiecare drept regiune separata.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In ce priveste regiunile fruntase, centrul Londrei are un PIB care reprezinta 321 la suta din media UE, urmat de Luxemburg (266 la suta), Bruxelles (222 la suta), Hamburg (202 la suta), Bratislava (186 la suta), Ile de France si Groningen (cate 182 la suta), Stockholm (173 la suta) si Praga (171 la suta).

Printre cele 41 de regiuni aflate peste media de 125 la suta, 11 se afla in Germania, cate cinci in Olanda si Austria, cate trei in Belgia, Italia si Regatul Unit, cate doua in Spania si Finlanda, cate una in Cehia, Danemarca, Irlanda, Franta, Slovacia si Suedia, precum si Marele Ducat al Luxemburgului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si care-i zona aia, mai toarashu ziarist Florin Necula?

Sau ai scris articolul asta, ca sa ne lasi pe noi sa ghicim regiunea aia mai saraca de la romani? Mai rebutatilor lui peste prajit, voi cand va documentati, cand va veti egala cu ziaristi din Europa sau alte zone ale lumii moderne? Bata-tek AKA de narod. Am zis.

 

 

Bai nea Necula, ce vrei tata sa spui cu fraza de mai jos?

"De altfel, ultimele opt regiuni din UE in privinta PIB pe cap de locuitor erau toate din Bulgaria si Romania, cele doua regiuni fiind urmate de inca doua din Bulgaria, cu un PIB de 31, respectiv 32 la suta din media UE."

 

 

Mai Koko, doar n-ài fi vrand sa avem si noi acilea sau aicisha

20 de premii Nobel pe cap de locuitor !
Crezi ca ar suporta alde Ponta vreo asa ceva ?!

 

 

Ponta s-ar bucura si ar pune 10 impozite pe posesorul premiulu !

Deh, sqa ciupeqaswca si el ceva.

 

 

@T.Basilic: gresesti amarnic...Ponta e un geniu!

Ponta e geniul din Carpati, scolit de Ceausescu si format de mentori straluciti precum Nastase si Ilici...cu el PM se vede cit de bine o duce poporul roman: dintr-un imprumut in altul la FMI!...sa nu uitam ca are si origini ovreiesti pe deasupra, iar ovreii comunisti de la noi alde el, berceanu sau ilici n-au nimic comun cu ovreii din tarile civilizate...pt simplul motiv ca ei sunt formati dupa printipurile omului "nou"

 

 

Nu, Menumorut, sunt protestante, sunt tzari care spun :

"Ajuta-te si cerul te va ajuta", nu-s roase nici de incremenirea catolicismului ca intreaga America de Sud, nici de fatalism ortodox ce pun omul sa spuna pe branci, in patru labe "Asa vrea poate Dumnezeu...".

 

 

Ca de obicei, regiunile cu PIB peste medie

sint monarhii.

 

 

Mea culpa, Nastratine, si subscriu spuselor tale :

Ponta este un geniu (adica un djin) al Carpatilor... fara filtru facute din cioate, sfori, rasatura de calcaie, putregai din scanduri de latrina, coji de copac si de bostan pàlit, cioplitura de unghii (cu tot cu cele cartoafe natur crescute dedesubtul lor), matreatzà, piele descuamata, piele de samur, gunoaie adunate prin atelier de neghiobul ce sta cat e ziua rezemat in matura ca baciu-n ghioaga, floace de floace, de scoarta, de gubà, ba chiar si tutun.
Am frecat de trei ori lampa - ca pe ceaun - cu cenusa si cu nisip, si a venit Naum Ponta ca Mister Poper si ne-a curatat ca pe Panait conform pretioaselor indcatii date cu manusi de santinela din tara lu' Mahorca.

 

 

Regiunile mai sarace din Romania,sunt realmente cele

in carestatul detinecea mai putina evidenta in care pita e cu adevarat libera,i-ar populatia plateste produsul la pretul real,nu speculativ dela Bucuresti.

 

 

Sunteti liberi sa credeti

tot ce se scrie.Dar v-as ruga un lucru mai simplu.Cand vedeti o piatain Romania,uitati-va la preturi.Lafel cand de vad preturile din Malluri.Comparatilecu preturile dela KG (europa) la Pound,adica 454 gr, si o sa vedeti la sigur ca un dolar este egal cu cel mult un leu,la alimente.Nu incalzeste cu nimic ca un kg portocale costa 2-3 lei,iar un pound costa "numai" 1,49 dolari Lafel la cartodi,la carne la peste.L Branzetiri,nici nu stam de vorba. Vedeti cu ochii dvs

 

 

Regiunea Nord- Est!

.

 

 

ESTE o democratie netagaduita

cu drepturi si libertatuinetagaduite decat de Trantorii sociali.Cine se crede mai destept decat Ponta,Basescu,Diaconescu sau Udrea sau,oricine,Este liber sa candideze si sa ia locul.Palavrekle dela comentarii,.le poate face orice om care stie sa scrie,FAPTELE vorbesc,

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor