Cum se redeseneaza harta economiilor mondiale, pana in 2050 - surprizele din top 10

Marti, 23 Iunie 2015, ora 11:53
11921 citiri
Cum se redeseneaza harta economiilor mondiale, pana in 2050 - surprizele din top 10

China, Statele Unite si India vor fi, in ordine, primele trei economii ale lumii, in anul 2050, potrivit unei prognoze a Economist Intelligence Unit (EIU). In schimb, Rusia va iesi din top 10, unde vor aparea nume surpriza.

Astfel, Mexic si Indonezia vor inlocui Rusia si Italia in randul celor mai performante 10 economii in doar 35 de ani, scrie Bloomberg.

Pot sa fie banii islamici un remediu pentru problemele economice ale Rusiei?

China va depasi SUA in putin mai mult de un deceniu, in 2026, in ce priveste PIB nominal in dolari. India si China vor fi mai bogate, fiecare, decat urmatoarele cinci tari luate la un loc - Indonezia, Japonia, Germania, Brazilia si Mexic. Marea Britanie si Franta completeaza topul.

Potrivit EIU, va fi o "scara de bogatie relativa fata de restul topului 10 care este unica in istorie". China va domina topul, cu aproximativ 106.000 de miliarde de dolari, de 10 ori mai mare decat estimarea din prezent si la mare distanta de SUA, cu 71.000 de miliarde de dolari.

Avertisment BERD: Nu se vede redresarea economica. Pregati-va pentru socurile din Ucraina, Rusia si Grecia!

De notat ca, in ce priveste veniturile pe cap de locuitor, China aproape va prinde Japonia, pana in anul 2050, si va fi chiar sub jumatate din nivelul Americii, peste 35 de ani, de la 14 la suta in 2014.

De asemenea, puterea de cumparare a Indiei va creste pana la aproape 24 la suta din cea a consumatorului american, de la doar 3 la suta in prezent. Vestile sunt tot mai bune pentru Asia, care va avea mai mult de jumatate (53 la suta) din PIB global, pana in 2050, in timp ce partea Europei va scadea.

Marile economii trag in jos zona euro

In prezent, SUA domina topul, urmata la mare distanta de China si apoi de Japonia. Germania, Marea Britanie si Franta le urmeaza.

Pentru cresterea populatiei apte de munca, trebuie privit catre Africa si catre Orientul Mijlociu. Mare parte a Europei si a Asiei de Est vor inregistra un declin in forta de munca. Din acest punct de vedere, populatia Japoniei, care imbatraneste rapid, inregistreaza cea mai mare scadere - de peste 25 la suta. Lucrurile nu stau bine din aceasta privinta nici pentru Germania, Thailanda si Coreea de Sud.

Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene

Economia Rusiei o ia la vale - Medvedev: Platim pretul pentru anexarea Crimeii

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MosGerila
rank 5
Continui sa cred ca Elvetia va fi hors-concours :)))