Economia Germaniei, in picaj: Cel mai mare declin trimestrial din ultimii 10 ani

Vineri, 15 Mai 2020, ora 12:50
3874 citiri
Economia Germaniei, in picaj: Cel mai mare declin trimestrial din ultimii 10 ani
Foto: Arhiva Pixabay

Economia Germaniei este puternic afectata de pandemia de coronavirus, care a inchis majoritatea activitatilor industriale.

PIB-ul Germaniei s-a contractat cu 2,2% in primul trimestru din 2020, fata de ultimele trei luni ale anului 2019. Este cel mai mare declin trimestrial din ultimii zece ani.

Economia Germaniei s-a redus cu 2,3% in perioada ianuarie-martie fata de aceeasi perioada din 2019, inregistrand o crestere anuala de 0,4% in trimestrul IV, arata CNBC.

Astfel, Germania este in recesiune si ceea ce vine este mai rau, considera Claus Vistesen, economist-sef in cadrul Pantheon Macroeconomics pentru regiunea zonei euro.

"Economia Germaniei era pe marginea recesiunii de la inceputul anului 2019, dar acum nu se mai poate ascunde", a spus el.

"Pentru comparatie, scaderea PIB-ului in Franta si Italia a fost mult mai profunda, de 5,8% si, respectiv, 4,7%. Acest lucru s-ar fi produs in parte deoarece masurile stricte de distantare sociala nu au fost introduse in Germania pana pe 22 martie, comparativ cu 10 martie, de exemplu, in Italia.

Iar lockdown-ul a fost, de asemenea, mai putin strict in Germania, ceea ce a permis sectorului constructiilor, de exemplu, sa inregistreze o expansiune de 1,8% in martie", a spus si Jack Allen-Reynolds, economist la Capital Economics, citat de The Guardian.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Germania recesiune, #Germania economie picaj , #PIB
Comentarii
Poza liviu_69
liviu_69
rank 5
Daca economia Germaniei este in ... picaj atunci
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Economia Germaniei, in picaj:" se contracta cu 2,2-2,3% :))))))))))