Ziare.com

Economia Romaniei, in crestere cu 0,3% in primul semestru

Marti, 16 August 2011, ora 11:35

   

Economia Romaniei, in crestere cu 0,3% in primul semestru
Economia Romaniei a cunoscut un avans usor, in al doilea trimestru din acest an, crescand, fata de primul trimestru, cu 0,2%, potrivit datelor estimative publicate marti de INS.

Fata de acelasi trimestru din anul 2010, produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,4% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier.

In schimb, pe primul semestru din 2011, produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul intai din 2010, cu 1,6%, pe serie bruta si cu 0,3%, pe serie ajustata sezonier.

Guvernul a revizuit in scadere estimarile pentru cresterea economica din trimestrul al doilea al anului 2011, de la 0,4% fata de primul trimestru, la 0,2-0,3%, dar mizeaza pe o situatie mai buna in trimestrul al treilea, ajutata de evolutia buna a agriculturii.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Estimarea de crestere economica este revizuita la acest moment in usoara scadere, la 0,2-0,3%, fara sa existe totusi datele finale. Se spera insa intr-o performanta mai buna in trimestrul al treilea, datorita productiei agricole, astfel incat tinta unei cresteri economice de 1,5% pentru intregul an sa fie atinsa", au declarat surse oficiale.

A.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1165 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E bine, cresteri (plusuri) modeste ale economiei sunt de preferat

minusurilor altor tari.

 

abureli

in realitate economia a scazut cateva procente. Inflatia e cea care a facut aceasta usoara crestere. Iar din moment ce inflatia a fost de cateva procente cu tot cu ajustari, iti dai seama ce crestere negativa am avut.
Statistica lor este oricum si asa deficitara, deoarece iau in calcul numai ce vor ei, ca sa bata bine, si pe urma masluiesc totul nespecificand ca acel numar a crescut asa din cauza inflatiei, fapt care arata ca economia a regresat iar.

Operatia reusita, pacientul mort.

S-a salvat economia, dar s-a distrus sectorul privat autohton. Tovarasul Boc lupta aprig cu capitalistii lacomi, care sug sangele poporului.

 

o clasă de precizie fantastică!

In metrologie unitătile de măsură au anumite clase de precizie,de la 0,1(%) la 5(%). Cele de 0,1 sun etaloanele nationale, iar cele de 0,3 sunt etaloanele pentru verificarea celorlalte aparate de măsurare in domeniu.Cu ce o măsura acest INS o crestere de numai 0,2%? Si cu ce eroare? Dacă eroarea este de 3%, care mai este cresterea?
Apă de mare din cala vaporului lui băsesculescu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor