Ziare.com

INS: Cresterea economica din 2016 a fost mai mare decat se raportase initial

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 11:07

   

INS: Cresterea economica din 2016 a fost mai mare decat se raportase initial
Institutul National de Statistica (INS) informeaza ca in cursul anului trecut tara noastra a inregistrat o crestere economica de 4,8%, cu 0,1% peste varianta provizorie. Contributii mai importante decat se raportase initial la majorarea PIB au avut industria, constructiile si cheltuielile populatiei.

PIB este principalul indicator care masoara dimensiunea unei economii. Potrivit INS, valoarea acestuia a depasit 762,341 de miliarde lei la preturi curente, in urma cresterii de 4,8% fata de nivelul din 2015.

Statisticienii au constatat ca in industrie si constructii cresterile fusesera mai importante decat aratau cifrele raportate anterior.

"In anul 2016, modificari mai importante ale contributiei la cresterea PIB, intre cele doua estimari, au inregistrat industria, de la +0,4% la +1,3%, ca urmare a modificarii volumului de activitate cu +3,5 puncte procentuale (de la 101,8% la 105,3%), constructiile, de la +0,1% la +0,7%, ca urmare a modificarii volumului de activitate cu +10,9 puncte procentuale (de la 101,8% la 112,7%) si activitatile profesionale, stiintifice si tehnice, activitatile de servicii administrative si activitatile de servicii suport, de la +0,5% la +0,1%, ca urmare a modificarii volumului de activitate cu -7,0 puncte procentuale (de la 107,9% la 100,9%", potrivit INS.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Noile date ale INS arata si ca romanii au cheltuit mai mult anul trecut decat se constatase initial.

"Pe categorii de utilizari, in anul 2016, modificari mai importante ale contributiei la cresterea PIB, intre cele doua estimari, au inregistrat cheltuiala pentru consumul final al gospodariilor populatiei, de la +4,6% la +4,8%, ca urmare a majorarii volumului sau cu 0,4 puncte procentuale (de la 107,5% la 107,9%) si formarea bruta de capital fix, de la -0,8% la -0,5%, ca urmare a modificarii volumului sau cu +1,3 puncte procentuale (de la 96,7% la 98%) ", mai informeaza INS.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum se face prognoza și statistica in Rommanika?

Iată răspunsul - de la un tip care s-a-nvartit prin cercurile sus-puse și știe ce și cum: http://www.capital.ro/orasanu-seful-prognozei-ii-intreaba.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor