Romania are a patra scadere economica anuala din UE

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 18:44

   

Romania are a patra scadere economica anuala din UE
Romania se afla pe locul 4 in Europa in ceea ce priveste contractia economica anuala in al doilea trimestru al anului. Doar cinci tari din UE mai inregistreaza scaderi ale Produsului Intern Brut.

Potrivit datelor Eurostat, Romania a avut o scadere economica anuala de 1,5% in al doilea trimestru si este depasita doar de Grecia (-3,7%), Letonia (-2,9%) si Irlanda (-1,8%). Contractie economica are in continuare si Spania (-0,1%).

La polul opus, cele mai bune performante economice au fost obtinute de Luxemburg (5,3%), Slovacia (5%), Suedia (4,5%), Polonia (3,8%), Danemarca (3,8%) si Germania (3,7%).

Media Uniunii Europene a fost de plus 2% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Chiar daca economia Romaniei sufera in continuare o contractie, fata de primul trimestru al anului ea a crescut usor, cu 0,3%. Dar si in acest caz, performanta Romaniei este una dintre cele mai slabe din Europa. Cele mai mari cresteri fata de primul semestru au fost inregistrate de Lituania (3,2%), Germania (2,2%), Estonia, Finlanda, Suedia (cate 1,9%) si Danemarca (1,7%).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor