Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce nu s-a privatizat inca CFR Marfa? Ce spune Stolojan

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 11:58
3112 citiri
De ce nu s-a privatizat inca CFR Marfa? Ce spune Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Solojan spune ca situatia privatizarii CFR Marfa e problematica, iar castigatorul licitatiei, Gruia Stoica, nu semneaza contractul pana nu vede daca primeste banii de la banci, lucru problematic atat timp cat sunt informatii ca el e implicat intr-o ancheta penala.

"CFR Marfa e o companie cu pierderi la ora actuala, privatizarea ar trebui sa-i imbunatateasca situatia. Domnul Gruia Stoica are probleme in a contracta imprumuturile necesare, discutam de o suma care trece de 200 de milioane de euro, o suma importanta pentru orice companie.

Sunt si aceste stiri care apar in mass media, cu privire la fel de fel de procese in care e dansul implicat, si care conteaza in orice analiza bancara, sunt semne de intrebare. Sper sa se realizeze, pana la urma aceasta privatizare.

Daca ea nu va avea loc, ramanem doar cu exagerarile facute de Ponta si Fenechiu cu privire la succesul privatizarii si ea trebuie reluata.

Acest domn, Gruia, nu poate semna pana nu stie daca primeste banii. Daca semneaza, trebuie sa depuna o garantie, pe care o pierde daca renunta la contract", a spus fostul premier pentru Ziare.com.

Contractul de privatizare a CFR Marfa inca nu s-a semnat, desi licitatia a fost castigata de Grupul Feroviar Roman, controlat de Gruia Stoica. Intre timp, au aparut informatii ca acesta e cercetat de DIICOT Iasi pentru alta privatizare, care ar fi fost facuta cu nereguli.

Chiar si presedintele Traian Basescu si-a aratat indoiala ca Gruia Stoica are suficienti bani pentru a plati cele 202 milioane de euro necesare si a face investitii.

Consiliul Concurentei va trebui sa dea si el un aviz pe acesta privatizare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Stolojan CFR Marfa, #privatizare amanata CFR Marfa , #privatizare