Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua "CFR Marfa" din Croatia

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 11:25
2656 citiri
Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua "CFR Marfa" din Croatia
Foto: B1 TV

Gruia Stoica, proprietarul Grampet Group, din care face parte Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei pentru cumpararea operatorului feroviar HZ Cargo, justifica esecul procesului de privatizare prin deprecierea consistenta a companiei de la momentul initierii procedurii.

"Dupa un lung proces de negociere, marcat pe tot parcursul lui de obstacole birocratice impuse de formatul in care a fost organizata privatizarea, Ministerul Transporturilor din Croatia a ajuns la concluzia ca barierele de natura legala si legate de starea financiara deteriorata a companiei feroviare de stat HZ Cargo fac imposibila finalizarea tranzactiei in conditiile stabilite initial.

Partea croata a recunoscut, in cadrul negocierilor, dar si in conferinta de presa organizata astazi (luni - n.red.) de ministrul Doncic (Sinisa Hajdas Doncic, ministrul croat al Transporturilor - n.red), faptul ca situatia HZ Cargo s-a depreciat consistent de la inceputul procedurii de privatizare si pana acum si a ales sa sisteze negocierile, urmand sa rezolve aceste probleme inaintea lansarii unui nou proces de privatizare", a spus omul de afaceri pentru Mediafax.

Autoritatile croate au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca privatizarea operatorului de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia a esuat dupa ce castigatorul licitatiei, GFR, a modificat conditiile aferente tranzactiei.

E oficial: Gruia Stoica da gres si in Croatia. De ce n-a mai cumparat HZ Cargo

GFR fost desemnat in iulie 2013 castigatorul licitatiei pentru achizitionarea unei participatii de 75% la compania de stat din Croatia.

De asemenea, GRF a castigat in luna iunie 2013 licitatia pentru privatizarea CFR Marfa. Tentativa de privatizare a esuat si in acest caz, ca urmare a depasirii termenului limita de 14 octombrie pentru finalizarea vanzarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Gruia Stoica privatizare Croatia, #Grampet Group licitatie HZ Cargo, #GFR Croatia , #privatizare