Ziare.com

Maghiarii nu ne mai vor Posta

Duminica, 03 Martie 2013, ora 09:46

   

Maghiarii nu ne mai vor Posta
Compania maghiara de stat Magyar Posta a anuntat ca nu va participa la licitatia pentru privatizarea Postei Romane, la nici o saptamana de cand isi aratase intentia de a intra in posesia pachetului majoritar de actiuni al companiei.

Explicatia sefilor Magyar Posta a fost o orientare catre consolidarea companiei pe piata locala din Ungaria, arata Digi24.

Ministerul pentru Societatea Informationala scoate la vanzare un pachet de 51 la suta din Posta Romana, statul controland, in prezent, 75%.

Selectia investitorului se va realiza prin metoda licitatiei cu oferta in plic, impreuna cu metoda licitatiei cu strigare. Inainte, vor avea loc negocieri bazate pe ofertele preliminare si neangajante depuse de investitorii interesati.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Dupa retragerea ungurilor, raman alte noua companii, care si-au anuntat interesul pentru cumpararea a 51% din actiunile Postei.

Ofertele pentru privatizare vor fi deschise pe 11 aprilie. Statul va accepta sa intre in cursa pentru preluarea Postei doar investitori fara datorii la buget si care pot dovedi ca dispun de cel putin 150 de milioane de euro, necesare majorarii de capital la Posta.

Printre criteriile pe care trebuie sa le mai indeplineasca firmele care vor putea participa la licitatie se numara: sa nu fi luat parte la oferte trucate intr-un alt proces de privatizare, sa nu-si fi retras sau revocat oferta declarata castigatoare intr-un alt proces de privatizare si sa nu fi refuzat sa incheie un contract de privatizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Posta altora...

...foarte bine, sa ia posta altora, n-avem nimic impotriva, ne bucuram :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor