Managerul privat de la Posta a cerut un salariu de 1 euro

Joi, 08 August 2013, ora 13:25
5784 citiri
Managerul privat de la Posta a cerut un salariu de 1 euro
Foto: Ziarul Financiar

Octavian Badescu, managerul venit din privat al Prioripost, urmeaza sa transforme radical serviciul de curierat rapid al Postei. Are 4.000 de euro salariu. Insa, pana va avea rezultate, nu cere decat 1 euro.

Octavian Badescu e cel care va trebui sa concedieze 3.650 de angajati ai Postei, sa aduca compania pe profit, sa o modernizeze si sa o faca sa reziste concurentei firmelor rivale de pe piata, arata Evenimentul Zilei.

Venit din privat, unde a condus firme mari de profil, Badescu a fost convins si de salariul de 4.000 de euro. In condiitiile in care Prioripost are o cota de piata de 2-3%, iar companiile de stat din strainatate din acelasi domeniu au o cota de cel putin 15-25%, Badescu are insa toate sansele sa mai ia o vreme salariul pe care l-a cerut.

Noi restructurari la Posta: Peste 3.600 de angajati, dati afara din septembrie (Video)

Asta nu inseamna ca vrea sa castige numai 1 euro. "Am solicitat ca partea fixa din remuneratia mea sa devina tot variabila, dependenta de atingerea tintelor din planul de management. Prin urmare, ma astept ca la final de an sa fiu remunerat cu suma respectiva, rezultat al muncii depuse", a declarat acesta.

Prin exemplul sau, Badescu se alatura unui numar de alti manageri care de-a lungul timpului au facut acelasi lucru.

"La fel au procedat si un ministru din Canada, in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial, guvernatorul Californiei Arnold Schwarzenegger, in perioada in care statul respectiv avea probleme, primarul New York-ului, Michael Bloomberg. In zona corporatista, ii amintim pe Lee Iacocca de la Chrysler, pe Steve Jobs, pe Mitt Romney sau pe CEO-ul Oracle", a mai povestit Octavian Badescu.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Octavian Badescu salariu Posta Romana, #director Posta Romana salariu, #salariu un euro Posta , #privatizare