Ziare.com

Ministrul Comunicatiilor: Privatizarea Postei Romane va fi una transparenta

de Constantin Pescaru
Joi, 12 Aprilie 2012, ora 14:46

   

Ministrul Comunicatiilor: Privatizarea Postei Romane va fi una transparenta
Privatizarea Postei Romane se va face intr-un mod extrem de transparent, a asigurat, joi, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Razvan Mustea Serban.

"Sfarsitul lunii iunie nu este un termen real pentru privatizarea Postei Romane, deoarece din momentul contractarii consultantului, pot trece intre 5 si 8 luni pana cand se finalizeaza procesul. Nu vreau sa privatizam compania cu orice pret, ne dorim sa gasim cel mai potrivit investitor, iar pentru acest lucru, trebuie sa urmam niste pasi, intr-un mod extrem de transparent", a precizat Razvan Mustea.

"Precizez ca ne referim la atragrea unui investitor minoritar, care sa detina 28% din actiuni, deci statul va ramane actionarul mjoritar", a continuat acesta.

De asemenea, pe site-ul ministerului va fi prezentata, in mod constant, situatia procesului de privatizare.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

El a mai spus ca va fi nevoie de o politica mai eficienta a Postei, deaorece secretul unui management eficient nu este sa tai din cheltuieli, ci sa cresti veniturile, iar in acest sens se pot gasi mai multe solutii.

"La Posta Romana, veniturile au fost de 11 milioane de lei, iar cheltuielile, de 67 milioane de lei, din care 60% reprezinta cheltuieli cu personalul", a mentionat acesta.

De asemenea, in 2011, pierderile inregistrate de Posta Romana au fost de 68 de milioane de lei, din care 30 de milioane sunt provizioane din niste litigii, adica niste procese care se rostogolesc.

"Totusi, s-au imbunatatit lucrurile, s-au rezilitat niste contracte extrem de paguboase, urmeaza o privatizare, un management privat", a spus Mustea.

Pentru atragerea unui investitor privat, se va alege un consultant judiciar, in maxim o luna, care va face o expertiza.

Mustea a atras atentia ca exista unele firme care fac concurenta neloiala Postei Romane, in acest sens, statul a sesizat deja ANCOM si Consiliul Concurentei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minunea managementului privat!

Am mai scris pe aici si aiurea despre acest subiect, fapt este insa ca e necesara reluarea acestui subiect oridecate ori este posibil intrucat numai asa oamenii ajung sa inteleaga mai bine cum stau lucrurile cu adevarat!
In esenta, ideea managementului privat este una simpla...spre deosebire de un manager pus de stat, managerul privat se considera ca va aborda conducerea companiei intr-o maniera pragmatica, de natura sa elimine pierderile si sa maximizeze profitul...Asta e TEORIA! Practica insa, e discutabil daca va confirma asa ceva, din cateva motive foarte clare:
1) Managerul privat ar trebui sa aiba fixate niste obiective si niste criterii de performanta, precum si, corelat cu acestea, niste bonusuri...Atingi obiectivele, OK, ia si bonusul...Necazul e acela ca salariul fix este oricum atat de mare incat fie ca isi atinge obiectivele si isi ia bonusul, fie ca nu, managerul privat oricum va fi mai mult decat multumit...un asemenea sistem ar trebui sa prevada si o serie de penalizari...nu ti-ai atins obiectivele, respecctiv compania continua sa aiba pierderi, harst, nu numai ca nu primesti bonus dar mai si platesti o amenda dinbuzunar!!!
2) Puterile unui manager intr-o companie sunt limitate, existand o serie de prerogative pe care el nu le are ci sunt ale Consiliului de administratie sau ale Adunarii generale a actionarilor. Sa ne ami ntim ca, la o companie de stat CA si AGA sunt, de fapt alcatuite din delegatiai ministerului tutelar...
Date fiind cele de mai sus, cred ca ideea cu managementul privat are serioase limite si nu va produce cine stie ce rezultate!

 

Cocos

ce zice ? se baga ?

 

Despre transparenta !!

Sint foarte curios daca va inghite poporul si gogoasa asta. Cred ca ar fi mai mari comisioanele primite de alesii nostrii,daca, se va instraina si cladirea. Procentele acestea de 28% se schimba in viitor dupa "cerinte". Contractele de obicei sint flexibile si se fac publice doar partile care trebuiesc facute publice ! Se aude tovarasi ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor