Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Strategii pentru privatizarea Postei in plin protest al angajatilor: Care e cheia succesului

Luni, 12 Mai 2014, ora 16:28
1551 citiri
Strategii pentru privatizarea Postei in plin protest al angajatilor: Care e cheia succesului

Pentru a privatiza cu succes Posta Romana si a eficientiza activitatea companiei este nevoie de incheierea conflictelor dintre conducere si angajati, au declarat ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea si cel pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, dupa discutii cu sindicalistii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea si ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, s-au intalnit la sediul Guvernului cu o delegatie a reprezentantilor Sindicatului Lucratorilor Postali pentru a afla care sunt revendicarile acestora.

"Cei doi ministri au subliniat ca, pentru a privatiza cu succes Compania Nationala Posta Romana si a eficientiza activitatea companiei, este nevoie de incheierea conflictelor dintre conducere si angajatii acesteia. De asemenea, cei doi ministri au afirmat ca pentru rezolvarea nemultumirilor aparute intre conducerea companiei si angajati este nevoie de mai multa transparenta in comunicare si o mai buna gestionare a dialogului intre conducere si angajati", au transmis cei doi oficiali.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a solicitat reprezentantilor sindicatului sa-i prezinte un istoric al dialogului cu patronatul companiei, aratand daca revendicarile lor au fost prezentate in cadrul dialogului cu patronatul.

"Este important sa respecte prevederile legale, astfel incat dialogul sa fie baza pentru identificarea solutiilor, doar asa putem reduce prejudiciile materiale si de imagine din cadrul companiei. Voi urmari sa fie asigurate toate conditiile pentru crearea unui cadru de dialog constructiv intre patronatul si sindicatul Postei", sustine Cristea.

Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, a precizat ca sutine in primul rand dialogul pentru identificarea solutiilor corecte care sa duca la stingerea conflictului munca.

"La urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor va fi prezentat un raport al revendicarilor sindicalistilor si se va face o analiza detaliata a deciziilor care se pot lua in vederea imbunatatirii situatiei actuale. Suntem constienti ca suntem dupa doi ani grei pentru Posta Romana. Sa nu uitam ca suntem dupa doi ani in care deciziile luate au dus stabilizarea companiei, au evitat colapsul ei total, au oprit hemoragia financiara, astfel incat sa putem vorbi acum de profit operational", a declarat Razvan Cotovelea.

Postasii au iesit in strada

Peste 2.500 de sindicalisti din Posta Romana din toata tara au protestat, duminica dimineata, la sediul Guvernului, prezentandu-si fluturasii de salariu si cerand demiterea conducerii.

Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Manifestantii au venit din toata tara, fiecare filiala a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) trimitand la Bucuresti mai multe zeci de reprezentanti. Ei au purtat veste visinii cu sigla sindicatului si au fluturat stegulete rosii cu Posta Romana.

Sindicalistii au cerut demiterea directorului general al Postei Romane, Ion Smeeianu, si a directorului executiv Rosita Alexe si au anuntat ca, daca pana saptamana viitoare, cei doi nu vor fi demisi, liderii de sindicat vor intra in greva foamei.

Oamenii s-au plans de salariile extrem de mici, in conditiile in care conducerea companiei incaseaza salarii de ordinul miilor de euro, fiind dat ca exemplu directorul Ion Smeeianu care, potrivit sindicalistilor, castiga 11.000 de euro pe luna.

De altfel, mai multi angajati ai Postei au venit la protest cu fluturasul de salariu in care aratau ca, pentru sase ore de munca pe zi, au primit lunar salarii cuprinse intre 224 de lei si 331 de lei.

Ei s-au plans si ca, pe langa faptul ca primesc foarte putin, muncesc foarte mult, in contextul in care Posta Romana are in acest moment 1.500 de posturi vacante care sunt "inghetate" de conducere pentru reducerea costurilor.

Duminica a fost a doua zi de proteste, dupa ce, miercuri, in Capitala, peste 100 de persoane au protestat in fata sediului central al Postei Romane, iar in tara au fost anuntate pichete la sediile prefecturilor.

Marti va fi greva japoneza in toata tara, iar joi oamenii vor iesi din nou in strada si vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor judetene de Posta si sediul Postei Romane din Capitala, a anuntat in conferinta din 6 mai liderul Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu.

Bratianu a mai anuntat ca, dupa cele patru zile de proteste, in perioada 12-16 mai va avea loc o "ampla campanie de informare a populatiei cu privire la motivele care au generat protestele postasilor", iar in cazul in care solicitarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, liderii de sindicat impreuna cu reprezentantii structurilor de conducere vor intra in greva foamei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ministri privatizare Posta Romana, #privatizare Posta Romana , #privatizare