Ziare.com

BNR revizuieste in crestere rata inflatiei pentru 2011, la 5,1 la suta (Video)

de Teodora Bodeanu
Joi, 05 Mai 2011, ora 12:26

   

BNR revizuieste in crestere rata inflatiei pentru 2011, la 5,1 la suta (Video)
Banca Nationala a Romaniei a majorat prognoza pentru rata inflatiei pe 2011 de la 3,6 la suta la 5,1 la suta.

De asemenea, banca centrala a revizuit in crestere si prognoza de inflatie pentru anul viitor, de la 3,2% la 3,6 la suta, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Prognoza nu include si posibila majorare a preturilor pentru energia termica, ce ar putea avea loc in toamna, a adaugat Isarescu.

Seful BNR a precizat ca, pana in 2012, contributia preturilor produselor din tutun, dar si cele ale fructelor si legumelor, la cresterea inflatiei se va diminua.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

BNR a anuntat ca rata inflatiei va fi in crestere si in trimestrul al doilea din acest an, insa acest lucru nu inseamna ca se asteapta la o accentuare a cresterii preturilor.

In luna martie, rata anuala a inflatiei s-a ridicat la 8,01 la suta, de la 7,6% in februarie. Pentru acest an si pentru 2012, banca centrala are o tinta de 3 la suta pentru rata inflatiei, pe care, cel mai probabil, o va rata.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2931 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...NICI NU ESTE CHIAR ASA GRAV,CUM PRECONIZAU CIOBANII TONTA SI PORUMBAC!

CALMO,CALMO,STIMATI COMPATRIOTI!

PUTEA SA FIE MULT MAI RAU!

 

TRILATERALA E DE ACORD ?

C.F.R

 

draga ziare.com...

dupa ce te-ai umplut de ridicol cu "comentarilii" politice gen lecca si tomegea te umpli din nou de r(a)hat cu "comentariile"financiare" ale "duduii"
dupa ce ne-a explicat total aiuristic cum au cheltuit sua o caruta de bani pentru prinderea lui bin laden, confundand mai ceva ca un comentator sportiv bugetul apararii cu banii folositi in anumite operatiuni militare speciale , acum recidiveaza spunandu-ne candid ca...banca nationala va rata tinta de inflatie
CORECT AR FI FOST ASA..TINTA DE INFLATIE PREVIZIONATA DE BNR A FOST RATATA...INFLATIA NU O REALIZEAZA BNR, CI ECONOMIA ROMANEASCA,DECI INFLATIAPROGNOZATA SAU REALIZATA ESTE A ECONOMIEI, NU A BNR

fata de cele expuse , va rog frumos-ORI O RECLICATI LA MONDEN(SA COMENTEZE CEVA POTRIVIT PREGATIRII) ORI RENUNTATI LA COLABORARE..SAU NU PUTETI?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor