Ziare.com

Rata inflatiei a crescut cu 0,16 la suta in iunie

de Teodora Bodeanu
Luni, 12 Iulie 2010, ora 11:18

   

Rata inflatiei a crescut cu 0,16 la suta in iunie
Rata inflatiei a crescut cu 0,16 la suta in iunie 2010, comparativ cu luna precedenta si cu 4,38 la suta compartiv cu perioada similara de anul trecut.

Cele mai mari cresteri de preturi in iunie, comparativ cu mai, s-au inregistrat la citrice si alte fructe meridionale, cu 3,21 la suta, si la fructe proaspete, cu 2,37 la suta, potrivit Institutului National de Statistica.

In cazul serviciilor, a crescut pretul transportului aerian si al telefoniei, fiecare cu 1,58 la suta. De asemenea, s-a majorat si pretul serviciilor postale, cu 1,21 la suta.

Creterea medie a preturilor in ultimele 12 luni (perioada iulie 2009 - iunie 2010) fata de precedentele 12 luni a fost de 4,6 la suta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Banca Nationala a Romaniei si-a pastrat tinta de 3,5 la suta pentru rata inflatiei, plus minus un punct procentual. Totusi, in urma majorarii taxei pe valoarea adaugata, Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, se asteapta la cresterea inflatiei pana la 8 la suta, pana la sfarsitul anului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 686 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor