Ziare.com

Rata inflatiei a crescut la 8,41 la suta, din cauza scumpirii fructelor

de Teodora Bodeanu
Vineri, 10 Iunie 2011, ora 10:01

   

Rata inflatiei a crescut la 8,41 la suta, din cauza scumpirii fructelor
Fructele proaspete au inregistrat cea mai mare crestere de preturi in luna mai, comparativ cu aprilie, de 6,71 la suta, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, indicele preturilor de consum s-a majorat cu 0,21 la suta in acest interval, rata anuala a inflatiei ajungand la 8,41%, se arata in raportul INS.

Cresterea media a preturilor de consum in ultimele 12 luni, comparativ cu perioada similara anterioara, a fost de 7,5 procente.

In luna mai 2011, fata de aprilie, preturile marfurilor alimentare si nealimentare au crescut cu 0,2%, in timp ce tarifele serviciilor au crescut cu 0,4%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe langa frutele proaspete, si cartofii s-au scumpit cu 3,59 la suta, fata de aprilie, si cu 35,04 la suta comparativ cu decembrie 2010.

Pe marfurile nealimentare, cea mai mare crestere a inregistrat-o energia termica (0,85%), iar in domeniul serviciilor, apa, canalul si salubritatea s-au scumpit cel mai mult, cu 1,23%, fata de aprilie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 643 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor