A castigat 8,5 miliarde de dolari de pe urma retrogradarii SUA

Marti, 09 August 2011, ora 14:29
4609 citiri
A castigat 8,5 miliarde de dolari de pe urma retrogradarii SUA
Foto: The Daily Mail

Un investitor misterios a pariat, luna trecuta, 850 de milioane de dolari, cu o cota de castig de 1/10, pe faptul ca Statele Unite isi vor pierde ratingul de tara.

Cum acest lucru s-a intamplat, inseamna ca pariorul s-a imbogatit cu 8,5 miliarde de dolari, scrie Daily Mail.

Pariul a fost facut pe 21 iulie, iar saptamana trecuta, la 5 august, ratingul de tara al SUA a fost retrogradat de la AAA la AA+.

Presa britanica subliniaza ca exista speculatii potrivit carora miliardarul de origine maghiara George Soros (80 de ani) ar fi pus pariul norocos, avand in vedere ca a devenit faimos in intreaga lume dupa ce, in 1992, a castigat un miliard de dolari speculand ca guvernul britanic va devaloriza lira sterlina.

Obama ia pozitie: Pietele scad si cresc, noi ramanem o tara de rating AAA

O sursa apropiata lui Soros a afirmat ca acesta nu are nicio legatura cu pariul. Pariorul s-ar putea sa fi avut informatii "din interior", iar Soros este relativ apropiat de Administratia Obama. De curand, Soros a renuntat sa mai administreze banii investitorilor straini.

In plus, "gura lumii" se intreaba daca nu cumva Barack Obama sau secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, aveau informatii ca ratingul urma sa fie retrogradat.

Geithner spunea, in aprilie, ca "nu exista niciun risc" in aceasta privinta, dar acum Guvernul pare "mai degraba enervat decat surprins" de decizia S&P, scrie cotidianul britanic.

Referitor la retrogradare, Geithner a declarat saptamana trecuta ca este "o judecata teribila" a S&P si ca aceasta denota "o lipsa uimitoare de cunostinte" referitor la bugetul fiscal al SUA.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#pariu scadere rating sua, #castig scadere rating sua, #speculatii financiare cadere burse , #rating