Administratia Obama, despre decizia S&P de a reduce ratingul SUA: o eroare!

Sambata, 06 August 2011, ora 11:35
2189 citiri
Administratia Obama, despre decizia S&P de a reduce ratingul SUA: o eroare!

Administratia Obama a atacat credibilitatea analizei care sta la baza deciziei Standard & Poor de a reduce ratingul Statelor Unite de la AAA la AA+, spunand ca este vorba de o analiza ce contine o eroare la calcule cu o suma de 2 trilioane de dolari.

"O decizie viciata de o eroare de 2.000 de miliarde de dolari vorbeste de la sine", a declarat un purtator de cuvant al Trezoreriei, dupa decizia S&P, conform, Reuters.

Comentariul in cauza este primul in care Trezoreria Statelor Unite vorbeste pe un ton critic despre credibilitatea agentiei S&P. Oficialii administratiei invoca chiar neintelegeri intre agentia de rating si sistemul politic american.

De altfel, surse apropiate negocierilor care au avut loc intre S&P si Trezoreria Statelor Unite, vineri dupa-amiaza, au declarat ca agentia de rating ar fi vrut sa se ajunga la o intelegere prin care Casa Alba sa ia masuri care sa reduca deficitul considerabil in urmatorii 10 ani, insa nu s-a ajuns la un consens.

S&P nu pare insa sa-si schimbe decizia. Chiar si dupa ce administratia prezidentiala a invocat aceasta eroare, agentia de rating a refuzat sa faca alt comentariu.

SUA si-au pierdut ratingul de credit AAA (cel mai bun calificativ), dupa ce Standard & Poor's a decis, vineri, penalizarea celei mai mari economii din lume.

S&P a redus ratingul de la AAA la AA+, ca urmare a ingrijorarilor ce persista, legate de deficitul bugetului SUA si cresterea plafonului de indatorare.

Decizia agentiei de rating de a deteriora calificativul acordat SUA va duce la o crestere a costurilor imprumuturilor atat pentru administratia SUA, cat si pentru companiile si consumatorii americani.

"Reducerea ratingului reflecta opinia noastra ca masurile de consolidare fiscala, aprobate recent de Administratie si Senat, sunt insuficiente pentru a duce la o stabilizare, pe termen mediu, a dinamicii datoriei", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de agentia de rating.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#rating SUA SP, #reactie administratie SUA scadere rating, #reducere rating AAA SUA , #rating