Agentia chineza de rating Dagong ameninta cu retrogradarea SUA

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 19:52
1466 citiri
Agentia chineza de rating Dagong ameninta cu retrogradarea SUA
Foto: wantchinatimes.com

Esecul americanilor in a-si rezolva problema deficitului de buget federal ar putea atrage retrogradarea calificativului de tara al SUA, avertizeaza cea mai mare agentie de rating chineza, Dagong Global Credit Rating.

Declaratiile sefului agentiei, Guan Jianzhong, vin dupa o saptamana de framantari profunde in economia mondiala, informeaza The Guardian.

Agentia de rating chineza a coborat ratingul de tara al SUA, initial, de la AA la A+ acum un an, iar in august 2011, l-a coborat la A. La cateva zile, si Standard & Poor's a facut acelasi lucru, devenind prima agentie din Occident care sa reduca ratingul de tara al Americii.

Potrivit lui Jianzhong, masurile pe care americanii le au la dispozitie nu pot avea efect, astfel incat americanii vor fi fortati sa deprecieze dolarul, tiparind mai multi bani:

"Iar asta va fi si mai rau, pentru ca o astfel de masura le-a afectat deja perspectiva de credit - asa ca posibilitatea de a-si plati datoriile va scadea in continuare", ameninta seful agentiei chineze.

Intrebat daca o taiere a ratingului este inevitabila, chinezul a replicat: "Cred ca da", adaugand ca "vom continua monitorizarea si vom analiza cresterea economica din acest an, apoi vom vedea care sunt tendintele pentru anul urmator. Daca proiectiile pentru 2012 nu sunt foarte bune, vom scadea ratingul din nou".

Agentia Dagong a fost infiintata in 1994 de guvernul de la Beijing si de Banca Centrala din China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dagong retrogradarea SUA, #Standard Poor s rating SUA , #rating