Agentiile de rating: Compromisul din SUA, doar primul pas, raman multe de facut

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 17:58
1545 citiri
Agentiile de rating: Compromisul din SUA, doar primul pas, raman multe de facut
Foto: Arhiva

Masurile adoptate recent in SUA pentru evitarea "varfului fiscal" nu sunt suficente pentru ca tara sa-si salveze ratingul AAA plasat in prezent sub perspectiva negativa, avertizeaza reprezentantii agentiei de rating Moody's.

De asemenea, Standard&Poor's, care a redus deja ratingul SUA la 'AA+' in august 2011, pe fondul conflictului politic din jurul cresterii limitei legale a datoriei publice a tarii, a anuntat ca nu intentioneaza sa modifice perspectiva negativa pentru ratingul SUA, potrivit Reuters.

"Credem ca acordul contribuie cu putin la plasarea pe o baza mai sustenabila a finantelor publice ale SUA pe termen mediu", au spus reprezentantii agentiei intr-un comunicat.

Compromisul de ultim moment la care au ajuns la inceputul saptamanii liderii Senatului american si reprezentantii Casei pentru a evita impactul considerat devastator al suprapunerii, la 1 ianuarie, a majorarilor de taxe cu reducerea cheltuielilor, aduce clarificari cu privire la deficitul pe termen mediu si la traiectoria datoriei guvernului federal, se precizeaza intr-un comunicat emis de Moody's.

Totusi, acesta nu furnizeaza o baza pentru imbunatatirea semnificativa a ratei datoriei guvernamnetale pe termen mediu, au adaugat reprezentantii Moody's.

"Pozitia noastra de evaluare este sa asteptam sa vedem care va fi rezultatul acestor negocieri in urmatoarele luni, inainte de a lua o decizie cu privire la perspectivele ratingului de credit si la rating. Este un pas important, insa este doar primul pas", a spus Steven Hess, analist al agentiei Moody's, pentru Reuters.

Moody's a plasat ratingul de credit al SUA sub perspectiva negativa pe 3 august 2011.

Liderii americani au decis, luni noaptea, amanarea cu doua luni a reducerilor de cheltuieli care ar fi trebuit sa fie aplicate de la inceputul anului.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#rating SUA masuri datorie, #SUA evitare varf fiscal , #rating