Apocalipsa a venit in SUA, tara care traieste intr-o lume paralela (Opinii)

Marti, 09 August 2011, ora 23:22
5021 citiri
Apocalipsa a venit in SUA, tara care traieste intr-o lume paralela (Opinii)
Foto: deathofthedollar2010.blogspot.com

Este vorba, bineinteles, de una financiara. Aceasta tara pare departe de salvare si incearca disperata sa se mentina la suprafata. Lumea in care traiesc americanii nu seamana cu cea reala.

In acest timp, Barack Obama incearca sa ii linisteasca pe americani. El a spus ca agentiile de rating vor sa arate prin coborarea ratingului faptul ca sistemul politic american nu mai este in stare sa actioneze, se arata intr-o analiza prezentata de Sott.

Cu ceva ani in urma, un oficial al regimului George W. Bush rostea cuvinte socante: "Suntem un imperiuu acum, asa ca ne cream propria realitate". Sunt cu adevarat memorabile aceste vorbe, ele aratand faptul ca SUA traiesc intr-o lume paralela, fara a constientiza prapastia spre care se indreapta.

Obama, prea optimist

Presedintele american actual incearca sa spuna ca tara pe care o conduce nu este una care sa aiba un rating la cheremul acestor agentii, iar realitatea este, de fapt, alta. O realitate pe care ei o vor.

Obama opteaza pentru o reforma a sistemului de taxe aplicat in SUA. Un al doilea punct in care Obama spera sa reuseasca este cel al reformei sistemului de sanatate.

Totul este, insa, mult mai greu de realizat in actualele conditii, in care SUA sunt in cadere libera. Tara inca mai viseaza ca are un rating AAA, si nu AA+, asa cum este el in realitate.

Obama sustine ca SUA vor fi intotdeauna o tara de rating AAA, privind neincrezator spre agentii ca Standard&Poor's. Ca si cum totul nu ar fi fost de ajuns, avenimentele recente din Afganistan indoliaza si ele aceasta tara. Dar poate ca nici acolo realitatea nu este cea pe care o vedem la televizor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#criza economica financiara sua, #agentii rating SUA, #razboi Afganistan , #rating