Semnal pozitiv: O mare agentie de rating a imbunatatit perspectiva pentru Romania

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 12:11

   

Semnal pozitiv: O mare agentie de rating a imbunatatit perspectiva pentru Romania
Standard & Poor's (S&P) a confirmat calificativul "BB+" pentru Romania si a imbunatatit perspectiva ratingului de la "stabila" la "pozitiva".

Imbunatatirea perspectivei reflecta cresterea semnificativa a exporturilor, consolidarea fiscala si stabilitatea sectorului financiar, se arata in comunicatul S&P.

Calificativul pentru credite pe termen lung, in valuta si moneda locala, a fost confirmat la "BB+", iar cel pentru imprumuturi pe perioada scurta la "B", se arata intr-un comunicat al S&P. Ratingul pe termen lung are perspectiva pozitiva.

Perspectiva pozitiva incorporeaza posibilitatea unei imbunatatiri a ratingului Romaniei, daca Guvernul respecta programul fiscal si cel de reforma.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Confimarea ratingului reflecta progresele constante ale Romaniei in privinta ajustarii economiei catre cererea externa, consolidarea fiscala si intarirea stabilitatii sectorului financiar", se mai precizeaza in comunicat.

S&P este singura dintre cele trei mari agentii de rating, incluzand Fitch si Moody's, care evalueaza Romania cu rating din categoria nerecomandata investitorilor (junk). Calificativul "BB+" se afla cu o singura treapta sub categoria recomandata investitorilor.

Moody's evalueaza Romania cu rating "Baa3", cu perspectiva negativa, iar Fitch cu "BBB-", cu perspectiva stabila. Ambele ratinguri sunt pe ultima treapta a categoriei recomandate investitorilor.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de1910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Giurgiu
rank 4
Normal ca a crescut
Ce tara isi vinde resursele naturale si pamanturile strainilor?!?!?
Caliman Eugen
rank 4
Semnale si "perspective", dar sperante de investitii straine...zero.
1.Intr-o tara cu indicele de competitivitate "african"(74), investitorii straini stiu ca economia este nefunctionala, ca banii s-ar pierde, iar intreprinderile lor ar falimenta.
In tarile in care, indicele de competitivitate/functionalitate economica este sub 35, investitorii nu vin, dovada fiind existenta investitiilor straine de numai 200 de milioane de Euro in 2013, in loc de cele promise, de 12 miliarde.
Pe aceeasi linie negativa se inscrie si renuntarea la cresterea economica (asumata politic) de 3-4 la suta pe an si ne-crearea celor 250 de mii de noi locuri de munca, promise in campania electorala.
Pina cind competitivitatea economica nu se va "misca" pozitiv, catre cea din tarile dezvoltate, Romania nu va iesi din categoria "tarilor nerecomandata investitorilor", Guvernul si clasa politica clocind (economic) categoria "JUNK", pina vor iesi puii de "pupaza politica"!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor