Cum va resimti America reducerea ratingului de catre S&P?

Sambata, 06 August 2011, ora 10:18
1388 citiri
Cum va resimti America reducerea ratingului de catre S&P?
Foto: telegraph.co.uk

Investitorii au reactionat cu prudenta dupa ce agentia de rating Standard & Poor a decis, vineri seara, sa reduca ratingul SUA de la AAA la AA+.

"Aceasta miscare nu ar trebui sa fie o surpriza pentru piete, desi momentul ales este unul delicat, dupa caderea burselor in aceasta saptamana", a declarat Ajay Rajadhyaksha, director general la Barclays Capital din New York, pentru Bloomberg.

Decizia S&P ar putea afecta economia SUA prin cresterea costurilor la creditele ipotecare, creditele auto si alte tipuri de credite legate de ratele dobanzilor Trezoreriei.

JPMorgan Chase & Co a estimat ca retrogradarea va creste costurile la care americanii se imprumuta, cu 100 miliarde dolari pe an.

SUA au cheltuit 414 miliarde dolari cu dobanzile in anul fiscal 2010 ceea ce inseamna 2,7 la suta din produsul intern brut, potrivit datelor Trezoreriei.

"Este o reflectare a faptului ca nu am facut destul pentru a realiza o ordine fiscala. Calitatea creditului suveran va ramane sub presiune in anii care vor veni", a subliniat Anthony Valeri, strateg de piata in San Diego la LPL Financial.

"In clipa in care incepe retrogradarea de la AAA, se fac pasi mici fata de riscul de credit si acest lucru este ceva ce orice tara ar dori sa evite", a precizat si Mohamed El-Erian, director executiv si co-director de investitii la Pacific Investment Management Co.

Pentru investitorii din China si Marea Britanie, exista putine alternative in afara Statelor Unite, asa ca analistii se asteapta ca acestia sa nu se lase afectati de decizia S&P.

Administratia Obama, despre decizia S&P de a reduce ratingul SUA: o eroare!

SUA si-au pierdut ratingul de credit AAA (cel mai bun calificativ), dupa ce Standard & Poor's a decis, vineri, penalizarea celei mai mari economii din lume.

S&P a redus ratingul de la AAA la AA+, ca urmare a ingrijorarilor ce persista, legate de deficitul bugetului SUA si cresterea plafonului de indatorare.

Administratia Obama a atacat credibilitatea analizei care sta la baza deciziei Standard & Poor de a reduce ratingul Statelor Unite de la AAA la AA+, spunand ca este vorba de "o eroare de 2 triloane de dolari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#rating SUA, #rating SUA reducere, #economie SUA reducere rating, #efecte reducere rating SUA , #rating