Fitch a crescut ratingul Greciei

Marti, 13 Martie 2012, ora 23:12
1141 citiri
Fitch a crescut ratingul Greciei
Foto: Daylife

Agentia de analiza financiara Fitch a majorat ratingul Greciei de la "default restrictionat", dupa ce oficialii din Atena au reusit sa convinga investitorii privati sa-si schimbe obligatiunile elene.

Noul rating, -B, inca inseamna statut de "junk" (nerecomandat investitiilor), in ciuda faptului ca s-a sters o mare parte din datoria tarii, relateaza AP.

De asemenea, Fitch a oferit Greciei si o "perspectiva pozitiva", schimbarea fiind asteptata dupa schimbul obligatiunilor.

In cadrul intelegerii incheiate saptamana trecuta, 83,5 la suta din investitorii privati in obligatiuni elene au fost de acord sa accepte pierderi de pana la 70 la suta pe obligatiunile elene detinute, prin schimbarea acestora cu unele cu maturitate pe termen mai lung.

Schimbul era esential pentru ca Grecia sa primeasca imprumutul din partea celorlalte tari din zona euro si a Fondului Monetar International.

In urmatorii ani, Grecia ar trebui sa primeasca 172,7 miliarde de euro, suma ce include si ce a mai ramas din primul imprumut, in valoare de 130 de miliarde de euro, potrivit ministrului Finantelor, Evangelos Venizelos.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#crestere rating Grecia Fitch, #Fitch crestere rating Grecia , #rating