Fitch a revizuit ratingurile pentru Bucuresti: Vor creste investitiile?

Vineri, 12 August 2011, ora 21:58
1306 citiri
Fitch a revizuit ratingurile pentru Bucuresti: Vor creste investitiile?

Fitch Ratings a revizuit in crestere ratingurile orasului Bucuresti pentru imprumuturile pe termen lung in valuta (de la "BB plus" la "BBB minus") si moneda locala (de la "BBB minus" la "BBB"), cu perspectiva stabila, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

De asemenea, calificativul pentru imprumuturile pe termen scurt in valuta a fost revizuit in crestere, de la "B" la "F3". In 4 iulie, Fitch a revizuit in crestere ratingul Romaniei pentru imprumuturile pe termen lung in valuta la "BBB minus", calificativul pe termen scurt la "F3", ratingul pentru imprumuturile pe termen lung in moneda locala la "BBB", iar plafonul de tara la "BBB plus".

Ratingurile Bucurestiului reflecta imbunatatirea performantei bugetare si nivelul datoriei, se arata in comunicatul Fitch. Agentia sustine ca o actiune pozitiva de rating va avea loc daca performanta operationala ramane la nivelul actual si rata datoriei din veniturile curente este sub 100%.

De asemenea, o actiune negativa de rating ar putea fi determinata de o deteriorare a performantei operationale, deoarece ar reduce capacitatea orasului de a se autofinanta. O crestere a datoriei peste 100% din veniturile curente ar putea, de asemenea, duce la o actiune de rating negativa, mai ales daca este insotita de o performanta operationala mai slaba.

Datoria directa a orasului Bucuresti se ridica la 3,1 miliarde lei la sfarsitul lui 2010 (76% din veniturile curente), iar daca orasul isi mentine performanta operationala si cheltuielile de investitii conform proiectiilor, datoria va incepe usor sa scada in 2012. Totusi, avertizeaza Fitch, Bucurestiul se confrunta cu risc de refinantare ridicat, in 2015 ajung la scadenta euroobligatiuni in valoare de 500 milioane de euro, care vor fi monitorizate atent de agentie.

Fitch apreciaza ca piata fortei de munca din Bucuresti este stabila, in conditiile in care rata somajului a crescut de la 1,7% in 2008 la 2,3% la sfarsitul lui 2009. In iunie 2011, rata somajului era de 2%, mult sub rata somajului din Romania (4,4%) in acea luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#rating Bucuresti, #Fitch Ratings, #revizuire rating , #rating