Ziare.com

Franta, din nou in vizorul agentiilor de rating

de Constantin Pescaru
Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:38

   

Franta, din nou in vizorul agentiilor de rating
Agentia de rating Moody's a avertizat din nou Franta ca si-ar putea pierde ratingul maxim de AAA, anunt ce a provocat mici fluctuatii financiare.

In raportul saptamanal, Moody's a specificat ca din cauza datoriei ridicate si a slabei economii, Franta ar putea fi retrogradata.

"Costurile de finantare permanent ridicate si economia din ce in ce mai deteriorata pun intr-o si mai mare dificultate Guvernul francez, acest aspect avand grave implicatii financiare", se arata in comunicatul transmis de agentie, citat de The Guardian.

Euro s-a depreciat luni cu un cent fata de dolar, iar dobanda pentru obligatiunile franceze pe 10 ani a crescur usor, la 3,56%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Moody's a mai trimis Frantei la mijlocul lunii octombrie un avertisment asemanator. Costul de asigurare a datoriilor acestei tari este cel mai mare dintre tarile cu rating maxim din Europa si mai mari chiar decat al unor state cu rating AA-.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 616 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor