Franta, retrogradata din greseala de Standard's & Poor

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 08:44
1463 citiri
Franta, retrogradata din greseala de Standard's & Poor
Foto: Arhiva

Agentia Standard's & Poor (S&P) a recunoscut joi ca a difuzat din greseala anumitor abonati un "mesaj" care anunta ca Franta a fost retrogradata.

Potrivit Bloomberg, o retrogradare a ratingului Frantei ar afecta intreaga stabilitate financiara a Europei, iar fondul din care sunt ajutate Grecia, Irlanda si Portugalia ar fi fost in pericol.

"Nu este cazul: ratingul Republicii franceze este neschimbat, AAA, insotit de o perspectiva stabila, si acest incident nu este legat de vreo activitate de supraveghere a ratingului", a precizat ulterior agentia, intr-un comunicat.

"In urma unei erori tehnice, un mesaj a fost difuzat automat unor abonati la portalul S&P Global Credit, indicand ca ratingul Frantei a fost schimbat", mai precizeaza documentul publicat de Standard's & Poor (S&P).

Mesajul eronat a fost transmis catre abonati la ora 15:57 (ora Parisului), iar comunicatul de presa prin care agentia isi recunostea greseala, la 17:40.

Agentia de evaluare Standard's & Poor (S&P) a transmis, la 22 octombrie, o avertizare Frantei ca este posibila o retrogradare a ratingului de tara, de la cel mai mare nivel, AAA, la AA+, fapt ce a provocat ingrijorare pe pietele europene.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rating Franta, #Standards and Poor, #scadere rating Franta , #rating