Ziare.com

Instabilitatea inca "planeaza" deasupra Romaniei: Care sunt cele mai mari riscuri

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 14:51

   

Instabilitatea inca "planeaza" deasupra Romaniei: Care sunt cele mai mari riscuri
Coface a pastrat calificativul B privind riscul de tara pentru Romania, ce indica un mediu microeconomic instabil, se arata intr-un raport al companiei.

"In ciuda echilibrului macroeconomic, a reculului in procesul de euro-izare si a indeplinirii criteriilor de convergenta nominala, Romania ramane vulnerabila ca urmare a caracterului structural al dezechilibrelor interne la nivel microeconomic", se arata in document.

Potrivit acestuia, factorii acestor dezechilibre sunt nivelul foarte ridicat al creditului comercial, interdependenta foarte ridicata dintre companii, intreruperea accelerata a activitatii pentru multe societati, comparativ cu cele nou inregistrate si nivelul ridicat al instrumentelor refuzate la plata.

CE avertizeaza Romania: Riscuri ridicate la adresa sustenabilitatii finantelor publice

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Punctele forte, potrivit Coface, sunt piata interna relativ mare, forta de munca calificata si ieftina, rezerva valutara semnificativa si moneda locala relativ stabila in comparatie cu euro, gradul de indatorare publica sub media UE si dependenta energetica redusa.

Pe de alta parte, provocarile sunt scaderea populatiei (emigrare activa in randul personalului calificat), nivelul redus al veniturilor guvernamentale ca procent din PIB corelat cu nivelul ridicat al economiei subterane si infrastructura terestra si logistica foarte slaba.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2251 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor