Moody's a retrogradat ratingul Coca Cola

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 22:10
2386 citiri
Moody's a retrogradat ratingul Coca Cola
Foto: Capital

Ratingul imbuteliatorului elen Coca-Cola Hellenic (CCH), al doilea producator de bauturi Coca Cola din afara SUA, a fost retrogradat, vineri, de Moody's de la "A3" la "Baa1".

"Actiunea de astazi a fost determinata de slabirea profilului de creditare al Coca-Cola Hellenic si al estimarilor noastre ca actualul mediu macroeconomic si perspectiva consumului in Europa vor ramane sub presiune in urmatoarele trimestre", a declarat vicepresedintele Moody's Yasmina Serghini-Douvin, citata de finanzen.net.

Vanzarile Coca-Cola Hellenic au scazut pe multe dintre pietele europene, determinand o profitabilitate scazuta si pozitionand compania sub competitorii sai, a detaliat vicepresedintele Moody's.

Moody's s-a declarat ingrijorata de potentialele repercusiuni ale situatiei economice tulbure din Grecia, unde se afla sediul Coca-Cola Hellenic, mai ales daca tara ar parasi zona euro.

Compania are o prezenta mai mare in sudul Europei fata de competitorii sai de pe piata sucurilor, ceea ce o face mai vulnerabila la interactiunea cu aceste economii slabite.

In februarie, Coca-Cola Hellenic a anuntat ca va opri productia la doua din cele cinci fabrici pe care le are in Grecia, in cadrul unui program de reducere a costurilor pentru a face fata recesiunii prelungite din tara.

In 2011, profitul net al Coca-Cola Hellenic a scazut cu 27%, ajungand pana la 330 milioane de euro.

Coca-Cola Hellenic detine in Romania patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei, dupa ce a inchis unitatea de productie de la Oradea, pentru eficientizarea activitatii.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Coca Cola Moodys, #retrogradare Coca Cola, #rating Coca Cola , #rating