Moody's a redus ratingul Japoniei

Miercuri, 24 August 2011, ora 10:56
1573 citiri
Moody's a redus ratingul Japoniei

Agentia de evaluare financiara Moody's a redus ratingul aferent datoriilor Japoniei, pe fondul ingrijorarilor cu privire la dimensiunea deficitului tarii si nivelurile de imprumut.

Moody's a redus ratingul la Aa3, de la Aa2, dar a declarat ca perspectivele tarii raman stabile, potrivit BBC.

Japonia, a treia cea mai mare economie a lume, are cea mai mare datorie publica din randul tarilor dezvoltate. Criza financiara globala din 2009, dar si cutremurul din acest an si tsunami-ul au crescut presiunea asupra finantelor sale.

"Reducerea ratingului este determinata de deficitele bugetare mari. Cutremurul din martie a subminat, de asemenea, recuperarea Japoniei din recesiune", a anuntat Moody's.

Economia Japoniei este, in prezent, in recesiune, dupa ce s-a contractat timp de trei trimestre consecutive. Conform ultimelor cifre venite din partea Guvernului, economia Japoniei a scazut cu o rata anuala de 1,3%, in ultimele trei luni. Fata de trimestrul anterior, economia a scazut cu 0,3%.

Pe langa toate acestea, exista ingrijorari cu privire la nivelurile crescute de imprumut si cheltuielile la care Japonia va trebui sa se angajeze ca sa reconstruiasca dupa tsunami.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#reducere rating Japonia, #rating Moodys Japonia , #rating