Moody's avertizeaza China in privinta creditelor neperformante

Marti, 05 Iulie 2011, ora 17:21
603 citiri
Moody's avertizeaza China in privinta creditelor neperformante
Foto: Daylife

Imprumuturile neperformante ale guvernelor locale din China reprezinta o problema mult mai importanta decat s-a estimat initial, au avertizat specialistii agentiei de rating Moody's.

Bancile chineze au imprumutat 1,3 trilioane de dolari (8,5 trilioane de yuani) guvernelor locale in 2010, in incercarea de spori cresterea economica, relateaza BBC News.

Totusi, specialistii Moody's estimeaza ca datoriile ar putea fi cu 3,5 trilioane de yuani peste nivelul estimat, iar nivelul creditelor neperformante ar putea fi de 8 - 10 la suta din totalul creditelor acordate.

"La examinarea raportului Biroului National de Audit de pe 27 iunie, in comparatie cu rapoartele autoritatilor de reglementare din domeniul bancar, am descoperit ca agentia de audit chineza a subestimat expunerea bancilor la guvernele locale cu 3,5 trilioane de yuani", a declarat Yi Zhang, de la Moody's.

Ea a adaugat ca acest lucru indica faptul ca imprumuturile respective sunt prost documentate si ar putea reprezenta un risc foarte mare.

De altfel, Moody's a avertizat ca, avand in vedere aceasta problema, ar putea schimba perspectiva pentru creditele chineze in "negativ".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#rating credit China, #credite neperformante Chine, #Moodys credite China , #rating