Moody's pastreaza ratingul Romaniei la nivelul recomandat investitiilor

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 11:44
2351 citiri
Moody's pastreaza ratingul Romaniei la nivelul recomandat investitiilor
Foto: Arhiva

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul Romaniei pentru obligatiunile emise in lei si in alte valute la nivelul Baa3, cu perspectiva stabila, mentinand, astfel, ratingul in categoria investment grade (recomandata pentru investitii).

Rating-ul Romaniei este justificat de nivelul scazut al datoriei publice guvernamentale de, 31% din PIB, in anul 2010 comparativ cu alte tari cu rating similar, accesul la finantare multilaterala si perspectiva promitatoare de crestere economica pe termen mediu, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Agentia de rating considera ca au fost facute eforturi in vederea reducerii deficitului fiscal, care a crescut de la 3% din PIB, in anul 2007, la 9% din PIB, in anul 2009, in timp ce, in anul 2011, va putea fi pastrata tinta propusa de 4,4% din PIB. Totodata, reformele structurale initiate in acest an vor produce beneficii din punct de vedere fiscal pe termen mediu.

Perspectiva rating-ului este stabila, deoarece incorporeaza perspectiva de crestere economica pe termen mediu, reformele structurale recente dar si suportul multilateral extern.

Reprezentantii Moody's sunt de parere ca o revizuire pozitiva a rating-ului pentru Romania poate fi posibila doar daca exista dovezi ca prudenta fiscala observata in ultimul an poate fi pastrata si pe termen mediu, daca cresterea economica pe termen mediu se situeaza peste nivelurile inregistrate in ultimii doi ani, precum si daca se realizeaza implementarea unor proiecte menite sa creasca absorbtia fondurilor structurale U.E.

T.B.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#rating Romania Moodys, #mentinere rating Romania , #rating
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Imbucurator e faptul ca nu au scazut ratingul de tara!