Presedintele CE: Retrogradarea Frantei a fost ciudata

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 21:02
914 citiri
Presedintele CE: Retrogradarea Frantei a fost ciudata
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Europei (CE), Herman Van Rompuy, a declarat ca decizia agentiei Standard & Poor's de a retrograda Franta a fost una surprinzatoare si luata din motive eronate.

El a mentionat ca miscarea facuta de S&P a fost una "ciudata" si bazata pe conceptii gresite, informeaza The Telegraph.

Presedintele CE a salutat eforturile facute de Italia, precizand ca noul Guvern trebuie sa isi mentina politica de crestere economica.

In plus, el a mai declarat ca tarile europene ar trebui sa alcatuiasca un plan anti-recesiune, pentru a se evita o criza a creditelor.

Van Rompuy a mai spus ca se va reusi strangerea fondurilor necesare pentru Mecanismul European de Stabilitate (MES), iar noul pact fiscal va fi gata pana la sfarsitul lunii ianuarie si va f semnat la inceputul lunii martie.

Franta a fost retrogradata, pentru prima data in istorie, pierzandu-si ratingul maxim de AAA, de agentia Standard&Poor's (S&P), alaturi de alte opt tari, printre care si Italia.

Directorul executiv al agentiei a declarat ca liderii europeni sunt dezbinati si mereu cu un pas in urma crizei datoriilor de stat, insa BCE a actionat decisiv pentru stabilizarea pietelor de credit si are un rol "constructiv".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#retorgradare Franta, #retrogradare Franta S P, #pierdere rating Franta, #recesiune Europa, #criza Europa , #rating