Ziare.com

S&P a scazut perspectiva Greciei la negativ

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 08 August 2012, ora 11:10

   

S&P a scazut perspectiva Greciei la negativ
Ratingul Greciei ar putea fi redus din nou de agentia de evaluare financiara Standard & Poor's, aceasta scazand deja perspectiva de la stabil la negativ.

In prezent, agentia are un rating CCC pentru Grecia, cu opt niveluri sub cel recomandat pentru investitii, perspectiva fiind scazuta din cauza faptului ca s-ar putea sa aiba nevoie si de mai multi bani din partea creditorilor externi, relateaza Bloomberg.

Daca Grecia nu va reusi sa convinga Fondul Monetar International si Uniunea Europeana sa deblocheze urmatoarea transa din imprumut, in urma misiunii de evaluare care are loc in aceste zile.

Tara se afla in al cincilea an de recesiune masiva, iar, in acest timp, rata somajului a urcat de la 7,9 la suta la 22,5%. Marti, ministrul Finantelor, Yannis Stournaras, a declarat ca guvernul inca incearca sa identifice domenii de unde ar putea efectua o treime din reducerile de cheltuieli necesare pentru primirea ajutorului financiar.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Grecia ar putea avea nevoie de pana la 7 miliarde de euro in acest an, S&P estimand o scadere a produsului intern brut de pana la 11 la suta, in 2012 si 2013.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 890 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor