S&P ar putea ridica ratingul Romaniei, daca reformele continua

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 16:47
1787 citiri
S&P ar putea ridica ratingul Romaniei, daca reformele continua
Foto: Arhiva

Agentia Standard & Poor's ar putea lua in considerare cresterea ratingului Romaniei, daca se va mentine ritmul reformelor structuarele, daca va avea o politica fiscala prudenta si va mentine stabilitatea sectorului financiar.

Potrivit lui Marko Mrsnik, director la Standard & Poor's Sovereing Ratings, se anticipeaza o crestere economica a Romaniei de 1,3 - 1,5%, in acest an, relateaza Ziarul Financiar.

In prezent, ratingul Romaniei este de BB+, cu perspectiva stabila, imbunatatirea perspectivei de la negativa la stabila fiind ultima modificare in ratingul Romaniei din partea S&P, in martie 2010.

Recent, analistii bancii Unicredit au spus ca Romania ar putea fi una din putinele tari din lume care ar putea obtine o imbunatatire a ratingului de credit in 2011.

Ratingul este important deoarece permite tarii respective sa se imprumute la costuri mai mici, daca ratingul este bun. Totusi, desi Romania are un rating mai scazut decat tari precum Portugalia, se poate imprumuta la costuri mai reduse.

Potrivit S&P, autoritatile din Romania au facut progrese constante in reducerea deficitului bugetar, insa sistemul politic ramane fragil.

"Suntem ingrijorati ca pot exista inversari ale politicilor sau derapaje din cauza tensiunilor politice sau a scaderii angajamentului guvernului de a face reforme inainte de alegerile din 2012", a spus Marko Mrsnik.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#rating Romania, #standard poors rating Romania, #crestere rating Romania , #rating