S&P confirma ratingurile de credit ale Romaniei

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 15:56
981 citiri
S&P confirma ratingurile de credit ale Romaniei
Foto: Pcgroupro

Agentia Standard & Poor's a confirmat ratingurile de credit ale Romaniei la BB+/B, pentru moneda straina, si BBB-/A-3, pentru moneda locala, cu perspectiva stabila.

De asemenea, S&P a afirmat ratingul de transfer si convertabilitate la BBB+, precum si ratingul de recuperare a datoriilor in valuta la 3, relateaza Mediafax.

"Ratingurile atribuite Romaniei reprezinta un echilibru intre viziunea noastra asupra potentialului substantial de crestere economica al tarii si nivelului moderat al datoriei guvernamentale, factori contrabalansati de capacitatea administrativa limitata, prosperitatea relativ scazuta si nivelurile ridicate ale datoriei externe", au spus analistii S&P.

Agentia estimeaza ca Romania va avea o crestere economica modesta in 2011, urmand a se consolida treptat incepand de anul viitor. Pe termen scurt, cresterea economica va fi afectata de ajustarile fiscale si de intentia populatiei de a-si reduce datoriile.

In schimb, cererea externa va oferi un impuls pozitiv investitiilor corporative si exporturilor, iar deficitul de cont curent se va restrange usor in 2011.

Daca Guvernul va respecta tintele de consolidare fiscala si strategia de reforma structurala sau daca deficitele externe se vor mari semnificativ, ratingurile ar putea resimti presiuni negative, au mai spus analistii S&P.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Standard Poors rating credit, #rating credit Romania, #SP rating credit Romania , #rating