S&P: Ratingul de tara al Romaniei, la limita recomandata investitiilor

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 23:02

   

S&P: Ratingul de tara al Romaniei, la limita recomandata investitiilor
Standard&Poor's a anuntat ca mentine ratingurile Romaniei la nivel BBB-, ultima treapta recomandata investitiilor, decizia fiind luata datorita scaderii datoriei externe si a deficitului bugetar.

Ratingul pentru imprumuturi in valuta si moneda locala pe termen lung ale Romaniei este mentinut la BBB- cu perspectiva stabila, la fel ca si in cazul Rusiei, Braziliei si Indiei, a anuntat vineri S&P, informeaza Bloomberg.

Agentia anticipeaza ca din acest an pana in 2017 PIB-ul va inregistra o crestere medie de 2,7%, cu o imbunatatire treptata a cererii interne.

In contextul alegerilor din luna noiembrie, S&P spune ca nu se asteapta ca alegerile prezidentiale sa influenteze in vreun fel performantele economice ale tarii.

Ratingul poate fi imbunatatit daca vor fi implementate cu succes masuri precum continuarea procesului de consolidare fiscala, reformele finantelor publice si restructurarea intreprinderilor de stat, noteaza S&P.

In luna mai, S&P a revizuit pentru prima data ratingul Romaniei de la BB+, insemnand cea mai ridicata treapta din categoria "junk", la "BBB-", ultima treapta din categoria recomandata investitorilor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2755 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"n luna mai, S&P a revizuit pentru prima data ratingul Romaniei de
la BB+, insemnand cea mai ridicata treapta din categoria "junk", la "BBB-", ultima treapta din categoria recomandata investitorilor"
- ce frumos suna , mai propaganda due uno tre quatro! primii la junk shi ultimii la investitzii recomandate ! :o(((
Utilizator sters
Deci agentiile au mentinut ratingul si anticipeaza o crestere. 2,7%!
Pai cum asa ?? Nu striga TOATA opozitia ca suntem in recesiune ?? Ca tara merge prost !! Ca guvernul nu guverneaza !!

Daca totul merge in PROGRES(2,7%, ca unii au nevoie sa-i duci de manuta), cu un Presedinte mereu impotriva guvernului, va imaginati cat ar fi progresul cu un Presedinte care ar colabora cu guvernul, ca in toate tarile civilizate ??

Rog basistii sa nu raspunda ca ei nu stiu sa vorbeasca ! Mai ales o rog pe domnisoara mea preferata sa se abtina. Poate, in schimb, sa-mi apese pe stelute ca sa-i creasca rank-ul..
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor