Ziare.com

Standard & Poor's a retrogradat Ucraina la "CCC minus"

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 12:14

   

Standard & Poor's a retrogradat Ucraina la "CCC minus"
Agentia de evaluare financiara Standard & Poors a coborat ratingul de tara al Ucrainei, la "CCC minus" cu perspectiva negativa, avertizand ca nivelul ingrijorator de scazut al rezervelor valutare ar putea declansa intrarea in incapacitate de plata in cateva luni, transmite Reuters.

Un calificativul "CCC minus" este cu noua trepte sub nivelul "investment grade", recomandat pentru investitii, iar perspectiva negativa sugereaza ca S&P ar putea decide o noua retrogradare in perioada urmatoare.

"Perspectiva negativa reflecta opinia noastra ca, fara un sprijin financiar suplimentar, Ucraina ar putea sa intre in incapacitate de plata", avertizeaza Standard & Poors.

Guvernul de la Kiev a anuntat ca ar avea nevoie de ajutoare suplimentare in valoare de 15 miliarde de dolari, pe langa planul actual de asistenta in valoare de 17 miliarde de dolari.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Retrogradarea intervine in conditiile in care Fondul Monetar International a anuntat ca a avut saptamana aceasta discutii productive cu responsabilii ucraineni, dar ca cele doua parti nu au putut ajunge la un acord care sa permita varsarea urmatoarei transe din programul de ajutor in cursul lunii ianuarie 2015.

"Intarzierea eliberarii transelor de la FMI, cumulata cu o reducere semnificativa a rezervelor valutare, cresc riscul ca guvernul ucrainean ar putea sa nu fie in masura sa-si indeplineasca obligatiile", sustine S&P.

La finele lunii noiembrie, rezervele valutare ale Ucrainei au scazut pana la 9,97 miliarde de dolari, mai putin de jumatate fata de 20,4 miliarde de dolari, la finele lui 2013, pe masura ce autoritatile de la Kiev au cheltuit dolari pentru a sustine cursul de schimb al hrivnei si de asemenea pentru a ajuta compania energetica de stat Naftogaz sa-si ramburseze datoriile si sa achizitioneze gaze naturale din Rusia.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasa ca ocupa Putin Ucraina

si-i platesc rusii toate datoriile, ca ei sunt mai patrioti si au de unde :)

 

din nefericire

cand putin a vrut sa ocupe Ucraina nu l-atzi lasat , acum cred ca este o problema de onoare sa-i luatzi de suflet.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor