Standard & Poor's reduce ratingul Spaniei aproape de junk

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 07:43
1295 citiri
Standard & Poor's reduce ratingul Spaniei aproape de junk
Foto: Reuters

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a retrogradat Spania la BBB-, nivel imediat superior celui caracterizat cu termenul "junk", motivand aceasta decizie prin faptul ca grava recesiune din aceasta tara limiteaza posibilitatea Guvernului de la Madrid de a actiona pentru o revenire economica.

Scaderea ratingului suveran al Spaniei cu perspectiva negativa reflecta opinia agentiei americane ca exista riscuri semnificative pentru cresterea economica si performanta bugetara, plus o lipsa de directie clara in politicile din zona euro, comenteaza Reuters.

"In opinia noastra, capacitatea institutiilor politice din Spania (atat interne, cat si multilaterale) de a face fata provocarilor grave generate de criza economica si financiara actuala este in scadere", se arata intr-o declaratie emisa de S&P's.

Retrogradarea cu doua trepte decisa miercuri de S&P's aduce evaluarea actuala a agentiei pentru Spania la acelasi nivel cu cea data de Moody's (Baa3), care de asemenea ar putea sa mai taie din ratingul Madridului.

Ambele agentii de evaluare financiara plaseaza acum Spania putin peste nivelul de "junk".

Fitch este singura agentie care acorda mai mult credit Spaniei, BBB, cu un nivel peste celelalte doua evaluari, dar tot cu perspectiva negativa.

Un purtator de cuvant de la Ministerul Economiei din Spania a declarat pentru Reuters ca Guvernul de la Madrid nu are niciun comentariu de facut legat de evaluarea negativa a S&P's.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Spania rating junk, #Spania rating taiat, #Spania retrogradata Standard Poors, #Spania retrogradata junk , #rating