SUA si-ar putea pierde totusi ratingul maxim

Marti, 02 August 2011, ora 14:17
925 citiri
SUA si-ar putea pierde totusi ratingul maxim

In ciuda acordului de a ridica plafonul datoriei, Statele Unite ar putea sa-si piarda, totusi, ratingul AAA, in urmatoarele sase luni, in mare parte pentru ca acordul nu este suficient pentru reducerea cheltuielilor.

Cele trei principalele agentii de rating care au amenintat SUA cu reducerea ratingului, daca nu ridica plafonul datoriei, au refuzat sa comenteze pana acum cu privire la perspectiva de viitoare downgradare.

Dar agentiile, impreuna cu economistii si analistii au semnalat, in multe randuri, ca indoielile cu privire la datoria Americii vor persista, scrie Suntimes.

Agentia Moody's ar putea mentine ratingul AAA pentru moment, dar cu perspectiva negativa -lucru ce indica o posibila downgradare pe viitor.

Fitch a indicat ca deficitul trebuie sa fie redus la un "nivel mai sustenabil" pentru ca Statele Unite sa-si mentina ratingul AAA. Si Standard & Poor a spus ca America trebuie sa taie cel putin 4 trilioane de dolari, altfel ratingul ii va fi redus la AA.

Camera Reprezentantilor a aprobat, luni, acordul privind ridicarea plafonului datoriei Statelor Unite, incheiat la finele saptamanii trecute, intre Casa Alba si sefii parlamentari.

Proiectul de lege, care impune reduceri de chetuieli bugetare, a primit 269 de voturi "pentru" si 161 "impotriva". Actul normativ este de asteptat sa fie aprobat, marti, si de Senat, dupa care urmeaza sa fie promulgat de presedintele american Barack Obama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#rating SUA, #rating maxim SUA, #reducere rating SUA , #rating