Surpriza pe piata evaluarii: Moody's a retrogradat rivala S&P, cea mai mare agentie de rating

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 23:06
2271 citiri
Surpriza pe piata evaluarii: Moody's a retrogradat rivala S&P, cea mai mare agentie de rating
Foto: Arhiva

Grupul McGraw-Hill, proprietarul Standard & Poor's (S&P), cea mai mare agentie de rating din lume, a fost retrogradat de rivala Moody's, din cauza procesului intentat de SUA.

Autoritatile americane cer S&P daune in valoare de 5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Ca urmare a acestui proces, Moody's a coborat ratingul agentiei de rating rivale cu doua trepte, de la A3 la Baa2, cu o perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca ar putea fi revizuit din nou, in urmatoarele luni.

Moody's a luat aceasta decizie din cauza vanzarii unei divizii a McGraw-Hill si a procesul deschis la inceputul lunii februarie de Departamentul Justitiei din SUA.

Dupa publicarea anuntului, actiunile McGraw-Hill au scazut cu 23%, raportate la inceputul lunii februarie, reducand capitalizarea cu 3,75 miliarde de dolari.

Autoritatile americane au acuzat S&P de subevaluarea intentionata a riscurilor unor obligatiuni ipotecare, a caror prabusire a contribuit la declansarea crizei financiare globale.

"Se pare ca agentiile de rating se mananca intre ele. Ceea ce este pus sub semnul intrebarii acum este chiar motivul existentei acestor agentii", a declarat Ayako Sera, analist la Sumitomo Mitsui Trust Bank.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Moodys retrogradeaza Standard Poors, #Moodys retrogradare Standard Poors, #Moodys rating S P , #rating