UE vrea sa reglementeze agentiile internationale de rating

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 21:46
1071 citiri
UE vrea sa reglementeze agentiile internationale de rating

Planul Uniunii Europene de a impune reguli mai dure agentiilor de rating este considerat "periculos" si ca atentand la "calitatea si independenta" procesului de notare economica, considera Moody's.

"Consider aceasta masura ca reflectand obsesia politica de a pune la indoiala ratingul si de a considera ca agentiile de rating sunt responsabile pentru criza din Europa", a declarat Michel Madelain, reprezentant al Moody's, citat de Reuters.

"Aceste propuneri n-au cum sa castige increderea investitorilor si nici sa faciliteze accesul companiilor si statelor europene la pietele financiare". mai spune el.

Uniunea Europena si-a exprimat intentia de a reglementa mai puternic agentiile de rating. Autoritatile europene considera ca proiectul de lege va spori competitia intr-un sector dominat in prezent de trei companii: Moody's Standard & Poor's si Fitch.

Autoritatile europene considera ca sectorul acesta trebuie mult mai bine reglementat intrucat notele date de catre agentii pot avea efecte dezastruase asupra tarilor luate in considerare. Retrogradarea Greciei, care a facilitat apropierea acesteia de faliment, a avut ca efect un cost mult mai ridicat, din partea autoritatilor europene, pentru salvarea guvernului elen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#agnetii rating, #reglementare agentii rating, #criza Grecia, #efecte criza datorii , #rating