Războiul auto dintre UE și China va avea ca principale victime consumatorii europeni

Marti, 11 Iunie 2024, ora 08:44
1059 citiri
Războiul auto dintre UE și China va avea ca principale victime consumatorii europeni

Principalii producători auto europeni par din ce în ce mai îngrijorați de amenințarea reprezentată de vehiculele electrice chinezești cu preț redus, dar sunt optimiști că își pot apăra cota de piață

Vânzările de vehicule fabricate în China au crescut în ultimii ani, nu numai de la producătorii auto din China, cum ar fi MG și BYD, ci și importurile de Tesla, Dacia sau BMW, printre altele.

Anul trecut, în Europa au fost vândute aproximativ 300.000 de mașini de fabricație chinezească complet electrice, comparativ cu 150.000 în 2021, potrivit unui studiu recent al Rhodium Group.

Se așteaptă ca Comisia Europeană să publice rezultatele unei investigații privind sprijinul acordat de Beijing pentru industria autohtonă de vehicule electrice, cu potențialul ca tarifele să crească la aproximativ 30% de la actualul 10%.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat anul trecut despre un „potop” de vehicule electrice ieftine menținute artificial la un nivel scăzut de subvențiile de stat chineze, dar creșterea tarifelor europenilor aplicate Chinei vor avea repercusiuni și vor lovi în primul rând în consumatorul european, crede Risco.ro.

De exemplu, BYD spune că va începe să vândă vehiculul electric compact Seagull anul viitor în Europa la un preț sub 20.000 euro – deși modelul costă aproximativ 10.000 de euro în China, ceea ce înseamnă că are spațiu financiar de sacrificat într-un război al prețurilor.

Directorul de marketing Hyundai Europe, Andreas-Christoph Hofmann, a declarat că producătorul auto poartă discuții interne despre cum să facă față concurenței în creștere din China și ce fel de măsuri poate lua pentru a-și apăra poziția pe piață.

Între timp, Grupul Volkswagen îndeamnă autoritățile europene să instaleze un cadru de reglementare în următorii câțiva ani pentru a ajuta la asigurarea supraviețuirii producătorilor auto germani și europeni. În caz contrar, VW nu va fi pe picior de egalitate pentru a concura în mod realist cu chinezii în ceea ce privește costurile, a declarat Thomas Schmall, membrul consiliului de conducere al VW responsabil pentru tehnologie, la evenimentul Reuters.

„Avem nevoie de un fel de master plan. Fereastra se închide. Avem doi-trei ani. Dacă nu o facem, va fi foarte greu să supraviețuim ca industrie germană”, a spus acesta.

Concurența din China și alte schimbări mari din industrie, cum ar fi electrificarea și digitalizarea, au potențialul de a remodela radical sectorul auto european până la sfârșitul deceniului, au spus Schmall și alții.

O soluție adoptată de unii producători sunt parteneriatele. Deja, Stellantis s-a alăturat Leapmotor din China pentru a vinde și, eventual, a construi în Europa vehicule electrice dezvoltate de China.

Reducerea costurilor

Producătorii de automobile europeni nu se luptă doar cu concurența chineză, spun ei.

Un alt obstacol îl reprezintă reglementările europene, și anume „regulile cu care trebuie să lucrăm în Europa”, care au făcut mașinile mai scumpe în ultimele două decenii, a declarat CEO-ul Renault Italia, Raffaele Fusilli.

Pentru a combate acest lucru, Renault vrea să reducă cu 40% din costurile de producție până în 2027 și să reducă timpul de producție cu o treime.

„Toată lumea vrea să fie sustenabilă și ecologică, dar trebuie să fim și profitabili. „Toată lumea vrea să meargă în rai, dar nimeni nu vrea să moară”, a spus Fusilli

Aceasta înseamnă schimbări profunde în viitor pentru Renault, inclusiv „probabil”

introducerea de baterii mai mici și mai eficiente la un preț redus. Producătorul auto nu intenționează să reducă numărul de angajați sau fabrici, ci mai degrabă plănuiește creșterea, a spus Fusilli, care crede că Europa va câștiga acest război, dar pare ignora faptul că chinezii dețin aproape toate atuurile și cei mai afectați vor fi consumatorii europeni.

Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
India, Mexic și China sunt țările care au primit în 2023 cele mai multe fonduri din străinătate, sub forma remitențelor trimise acasă de diaspora acestor țări. Remitențele primite de...
România rămâne printre cele mai ieftine țări europene, dar ușor-ușor pare a se desprinde de această poziție pe continent
România rămâne printre cele mai ieftine țări europene, dar ușor-ușor pare a se desprinde de această poziție pe continent
În 2023, nivelurile prețurilor pentru cheltuielile de consum final ale gospodăriilor au fost foarte diferite în UE. Conform Eurostat, România se află în rândul celor mai ieftine țări...
#economie , #economie politica
  1. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  2. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  3. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  4. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  5. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
  6. Google integrează inteligența artificială Gemini în Gmail. Cum îi va ajuta pe utilizatori
  7. Scene erotice pe pagina de Facebook a unei mănăstiri din Bucovina. Hackerii au preluat ”controlul” FOTO +18
  8. Endoscopie acasă, fără durere și gata în doar câteva minute. A apărut roboțelul care pot fi înghițit de pacienți
  9. Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
  10. Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto