Ziare.com

2013, an ghinionist pentru economie?

de Alexandra Sandru
Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 17:45

   

2013, an ghinionist pentru economie?
Este greu de crezut ca mai e un pic si se termina anul 2012 si ochii tuturor sunt deja indreptati spre ce va aduce 2013.

13 este cunoscut ca numar ghinionist, iar semnele economice nu arata ca anul ce urmeaza va fi unul mai norocos decat cel ce se termina.

Editorii Forbes au incercat sa trasese cateva linii din conturul pe care il va prinde situatia economica in 2013.

Reformele economice s-au impiedicat de politicieni. Ce ne asteapta in 2013?

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Anul care bate la usa urmeaza dupa 4 ani in care lumea intreaga s-a zbatut sa iasa la lumina. In 2012 s-au facut eforturi, insa zona euro e inca ameintata de o ruptura, iar SUA au avut alegeri prezidentiale, asa ca energia a fost impartita intre lupta cu recesiunea si aceea de a castiga voturi.

Nici natura nu a ajutat prea mult. Au fost cutremure, inundatii, furtuni ce au lasat pagube majore, iar ninsorile deja isi arata furia.

In America, plafonul datoriei publice va apasa din nou amenintator pe umerii intregii lumi, iar cei mai multi analisti spun ca aceasta batalie va arunca SUA din nou in recesiunea din care abia scosese capul.

Zona euro in recesiune. Va continua si in 2013?

Zona euro va avea aceeasi soarta, nereusind sa inceapa anul cu dreptul si sa iasa din recesiune.

Cel mai rau este ca atat companiile, cat si consumatorii s-au obisnuit in acesti patru ani sa stranga cureaua.

Desi rata somajului s-a mai stabilizat la nivel mondial, in continuare milioane de oameni se lupta cu saracia, iar ofertele sunt tot mai putine si prost platite, asa ca nici consumul nu a putut lua vreun avand considerabil.

Bursa in 2013: Investitorii sunt optimisti, dar asteapta listarea companiilor de stat

Chiar si in zile declarate de shopping la nivel mondial, cifrele obtinute de retaileri au fost sub cele din anii de boom economic, consumatorii acuzandu-i ca nu au facut altceva decat sa creasca preturile inainte de reduceri, vanzandu-si produsele in final la pret intreg.

Afaceri noi apar tot mai rar si sfarsesc mult mai repede decat inainte, existand atat problema finantarii, cat si a saturatiei pietelor.

Asadar, 2013 pare sa fie un an care sa se ridice la inaltimea supersitiilor ce insotesc acest numar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Zona euro in recesiune. Va continua si in 2013?" Doar pană in sep

tembrie, cand se implinesc cei 5 ani ai repetabilelor crize bancariste de la fiecare 80 ani, cel putin in ultimii 400 ani, de cand a apărut prima bancnotă in Europa.

 

foaie verde trei chiperi....

....las ca o sa fie si mai bine.Asta este rezultatul globalizarii,asta este rezultatul, mutarii fara nici un control,fara oprelisti,a fabricilor implicit al tehnologiilor realizate datorita unui sistem capitalisto-democratic avansat in tari practic inapoiate ,cu un grad de democratizare foarte redus, cu costuri zero.Ajung tehnologii inalte ,'de-a mocca', in tari cu profil feudal,unele chiar tribal.In acelasi timp ce efecte are mutarea acestor fabrici sub obladuirea dreptului de proprietar si a profitului puhav,de moment?!!!Se desfiinteaza astfel locuri de munca ceea ce implica scaderea cumpararii=scaderea vinzarilor=scaderea profiturilor=sabotarea inconstient-cretina a propriilor piete de desfacere importante pe care le avea firma,firmele care au procedat la aceste mutari de fabrici si activitati!!!!!!

 

O fi in"V" sau o fi in "W"...

Cand a inceput "criza" (?) expertii vorbeaubeubeau/pronosticaucaucau...ca va fi in V sau in W.
Uite ca e in "L" si cu orizontala foarte llllungahaha!.
Frau Angelike Merkel vorbea de DECADA.Cred ca era o apreciere optimista.
I-se zice "criza" cand de fapt este o CORECTIE a dezmatului financiar si bugetar inceput cu deregularizarea (liber la specula) sistemului financiar.
Ronald Reagan isi are o buna parte.Le-a dat frau liber finantistilor:"Faceti bani,nu conteaza cum"!.
P.S.:Noua conducere din China a promis ca in 5 ani vor creste veniturile salariatilor cu 50%.Cum o vor face nu prea se stie.Conceptia e buna.Consumatorul cu bani este cel mai bun si de lunga durata stimulus pentru economie.Acum nu-i criza de bunuri sau servicii,e criza de consumatori care sa-si permita sa "consume".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor