Consilier al premierului britanic: Recesiunea, un moment excelent pentru a exploata forta de munca ieftina

Duminica, 12 Mai 2013, ora 16:40
3273 citiri
Consilier al premierului britanic: Recesiunea, un moment excelent pentru a exploata forta de munca ieftina
Foto: Allstar

Lordul Young de Graffham, consilierul premierului britanic pentru sectorul privat, a afirmat intr-un raport transmis ministrilor ca recesiunea este un moment excelent pentru ca firmele nou infiintate sa isi mareasca profitul si sa se dezvolte, datorita fortei de munca ieftine.

Lordul Young, care a fost membru al cabinetului fostului ministru Margaret Thatcher, precizeaza in raport ca salariile mici din timpul recesiunii faciliteaza redresarea financiara a firmelor, potrivit The Observer, parte a Guardian Media Group.

Adevaratele cauze ale somajului - criza de bun simt si criza de demnitate (Opinii)

"Cresterea numarului firmelor in ultimii ani arata ca recesiunea poate fi un excelent moment pentru a incepe o afacere. Concurentii care cad pe margine permit firmelor bine administrate sa se extinda si sa isi mareasca cota de piata. Factorii de productie precum sediul sau forta de munca pot fi mai ieftini si de o mai buna calitate, ceea ce inseamna ca rezultatul investitiei poate fi mai mare", explica Young in raport.

Potrivit unui purtator de cuvant al premierului David Cameron, afirmatiile lui Young nu fac decat sa sublinieze o situatie existenta, insa liderii sindicali au descris comentariile ca fiind "ingrozitoare", iar momentul ales pentru emiterea lor este nepotrivit, in contextul in care datele privind somajul asteptate saptamana viitoare nu se anunta foarte incurajatoare.

Young a fost obligat sa demisioneze in 2010 din functia de consilier al premierului din cauza unor comentarii prin care subestima impactul recesiunii asupra populatiei, ce au atras o reactie foarte critica din partea opiniei publice. El a fost numit din nou in post la 11 luni de la demisie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#consilier premier britanic salarii, #recesiune cost forta munca , #recesiune