Economia Frantei a intrat in recesiune - a doua oara in patru ani

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 21:53
3143 citiri
Economia Frantei a intrat in recesiune - a doua oara in patru ani
Foto: thelocal.fr

Economia Frantei a intrat oficial in recesiune, pentru a doua oara in patru ani, dupa ce cresterea economica a tarii s-a redus cu 0,2 la suta, in primul trimestru al anului 2013, potrivit unor cifre oficiale.

Economia Frantei s-a micsorat in aceeasi proportie si in ultimul trimestru din anul 2012, noteaza BBC. O recesiune este definita prin doua trimestre consecutive cu crestere economica negativa.

Franta are un somaj record si inregistreaza o incredere scazuta in mediul de afaceri si in clienti.

Vestile proaste pentru economia franceza vin cu ocazia primei aniversari a juramantului depus de presedintele Francois Hollande.

Rata somajului in Franta a ajuns la 10,6 la suta si prognozele indica o crestere in anul urmator. Totodata, deficitul sau bugetar va ramane mult peste tinta Uniunii Europene, de 3 la suta din PIB, fiind estimat la 3,9 la suta pentru anul 2013.

Franta va intra in recesiune in 2013 - Comisia Europeana

Franta a trecut o serie de masuri, in aceasta saptamana, menite sa opreasca cresterea somajului, prin reformarea legilor muncii. Aceste reforme includ masuri pentru ca muncitorii sa-si poata schimba locul de munca mai usor, dar si pentru a facilita companiilor concedierea angajatilor.

Miercuri, presedintele francez Francois Hollande se intalneste cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar si cu alti comisari de la Bruxelles, pentru discutii despre stimularea cresterii economice din zona euro, dar si pentru discutii in legatura cu eforturile Frantei de a atinge tinta de deficit a Uniunii Europene.

Barroso a declarat, tot miercuri, ca Franta "si-a pierdut competitivitatea in ultimii 20 de ani". Comisia Europeana a transmis inca de la inceputul lunii mai ca Franta urmeaza sa intre in recesiune.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#economie Franta recesiune, #recesiune franta, #crestere economica Franta, #criza economica Franta , #recesiune