Franta, oaia neagra a economiei din zona euro?

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 13:47

   

Franta, oaia neagra a economiei din zona euro?
Franta dauneaza eforturilor facute de celelalte tari din zona euro de a-si redresa economia si de a tine in frau criza datoriilor, potrivit unui nou studiu.

"Franta ramane singura economie europeana majora care are probleme serioase de sanatate si nu face nimic in privinta asta", potrivit Berenberg Bank, din Hamburg, si Lisbon Council, un institut de cercetare din Bruxelles, citate de Bloomberg.

Grecia si Irlanda au facut cele mai mari progrese pentru diminuarea deficitelor si imbunatatirea competititivatii, in ultimele 12 luni, potrivit raportului celor doua institutii.

Estonia, Luxemburg si Germania sunt cele mai sanatoase economii din uniunea monetara, in timp ce Italia a urcat un loc, pana pe 13, inlocuind Franta. Din punctul de vedere al eforturilor de ajustare, Italia este pe locul 7, iar Franta pe 12.

"In absenta unor greseli politice suplimentare, criza din zona euro ar trebui sa se diminueze oarecum in 2013", se arata in raport. "Economia din zona euro devine mult mai echilibrata si dinamica", mai spun analistii.

In Franta, insa, anuntul recent privind reducerea cheltuielilor cu personalul nu va ajuta prea mult, mai ales ca au fost aplicate alte taxe noi, spun autorii raportului.

Grecia este pe ultimul loc din punctul de vedere al sanatatii economiei, dar pe primul loc in privinta eforturilor de redresare pe care le face.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3104 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Venirea socialistilor la putere va ingloda Franta si mai rau.
De cand a pierdut influenta in Irak dupa rasturnarea lui Saddam, deficitul Frantei a devenit unul cronic.
tonbar
rank 5
ce legatura are una cu alta....???
sa fim seriosi....adica Saddam sustinea economia Frantei in mod decisiv?....acesta este un contariu gen @maxi...numai el are voie aici sa spuna orice prostie....
MosGerila
rank 5
@Tonbar. Pai este simplu cu Irakul: Franta nu mai
suge petrol ca inainte... si totul conteaza in timp de criza. Cred ca intelegeti restul. :-)
MosGerila
rank 5
Franta nu este oaia neagra a Europei, ci socialistii lui Hollande.
La noi la fel, tara ar fi destul de bine si capabila sa isi urmeze viitorul, dar au ajuns socialistii lui Ponta la cirma si vaporul sa impotmolit in mocirla pe care o genereaza. Solutia: Jos socialistii, Sus dreapta, ca sa il parafrazez pe celebrul intermitent cotrocenar, Crinulez Laurentiu Machin...
tonbar
rank 5
@MosGerila: inteleg foarte bine ce vrei sa spui....
dar tocmai asta ma deranjeaza....si din cauza asta faceam referire si la @maxi....intr-o discutie nu poti folosi argumente absolut neadevarate...nascute numai din fantezii...adica, o presupunere ajunge aici adevar...in asa fel nu se poate discuta in serios...Sau vrei sa-mi povestesti ca Franta primea gratuit petrol din Irak? Nu, nu poti...insa, intradevar, importa...poate chiar la un pret privilegiat...dar ce ar insemna acest lucru pentru un stat ca Franta....un numic...Franta nu este un stat bananier...se confrunta cu totul alte probleme care cantaresc zeci de miliarde de Euro in fiecare an...comparativ petrolul din Irak este un fleac...Franta a deraiat foarte puternic spre stanga...este prea socialista...mai ales acum datorita lui Hollande, care a promis Marea si Sarea...numai ca sa castige alegerile...insa se vor trezi in curand la realitate...n-au incotro....Problemele sunt structurale...adica: impozitare gresita, munca prea scumpa, pensionari prea devreme samd...in acest context..petrolul este numai o picatura...
Mos bazil
rank 5
'ezista' o explicatie
Pina mai ieri Franta love cu SUA , Germania ,Uk....
'Brusc' love a disparut .De ce oare ? O fi udat patutul si s-a suparat 'Mam'mare, mamita si tanti mita'?
............
'Incurcate' sint caile...intereselor .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor